Същите кандидатури във втория опит за избор на председател на СОС

Същите са номинираните при втория опит на Столичния общински съвет да си избере председател - Борис Бонев, ПП-ДБ (Спаси София), Диана Тонова, БСП, Красимир Гълъбов, "Възраждане" и Пламен Данаилов от ИТН.

На първото си заседание преди седмица общинските съветници не успяха да изберат председател, след като на балотажа никой от получилите най-много на първото гласуване - Бонев и Тонева, не събра необходимите 31 гласа. 

На днешното заседание Георги Георгиев от ГЕРБ изиска кметът на София Васил Терзиев да се яви. Антон Хекимян подкрепи Георгиев и призова кмета Терзиев да обясни по какви политики и как търси подкрепа сред лидерите на отделните партии.

Хекимян настоя още Терзиев да представи екипа си от заместник-кметове, както и да представи проекта за план-сметката за чистотата. Работата за София буксува, Терзиев трябва да дойде тук и най-голямата политическа група в СОС трябва да си намерят мнозинство. Явно такава е договорката - Бонев да бъде председател на СОС, заяви Хекимян. Той посочи, че Терзиев е в процес на търсене на мнозинство, но не е ясно кой преговаря. Васил Терзиев по време на протестите в четвъртък вечерта, изпрати покана към лидерите на партиите, за да търси подкрепа по политики, но не чухме да търси подкрепа в СОС да се гласува за Борис Бонев, заяви Хекимян. Той настоя Васил Терзиев да дойде в СОС, да каже получил ли е и търсил ли е подкрепа конкретно за Борис Бонев и дали ще поиска неговото отстраняване, ако не може да бъде избран за председател. Според общинския съветник от ГЕРБ е ясно, че процесът блокира.

Ние сме твърда опозиция и ще бъдем такава по времето на този СОС, заяви още Антон Хекимян.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика