Съюзът на комунистите в България: Властта на ГЕРБ днес изглежда неоспорима!

„Властта на ГЕРБ днес изглежда неоспорима”, декларира в Пловдив председателят на Съюза на комунистите в България Павел Иванов, който е и лидер на движение „Че Гевара”. Според него причините затова са няколко - липсата на на политически ляв фронт срещу десницата, неумение за привличане на гражданите – политически и икономически, на страната на прогресивната левица, липса на организирана борба за отстояване правата на работниците, на дребните семейни и микрофирми, неразбиране за необходимостта от създаване на общ антикапиталистически и антивоенен народен фронт, липса на ефективна политическа работа със синдикатите – и казионните, и новосъздадените, както и на единна лява политика за защита правата на селяните, жените, майчинството и младежта.

"Управлението на ГЕРБ и на десницата в България е израз на необуздана социална демагогия, на бесен стремеж за натрупване на капитали в ръцете на шепа бизнесмени, проява на потресаващ и архаичен антикомунизъм. Но властта на ГЕРБ е неоспорима само привидно. Властта на десницата няма как да бъде вечна. Тя е обречена на крах, който ще стане факт, но единствено чрез обединението на всички леви сили в България. Победата над ГЕРБ и десницата може да се превърне в реалност само чрез пълно мащабно единодействие на българската левица. Основна задача на всички леви сили в страната днес – на комунисти, социалисти, социалдемократи, леви земеделци, леви еколози, леви патриоти , е една: изграждането на единна съпротива срещу ГЕРБ и десницата въобще”, категоричен е Павел Иванов.

Според лидера на Съюза на комунистите в България подобно единодействие обаче може да стане реален факт само при определени условия. „Те са поне четири. Първото от тях е - пълно разграничаване на левицата от едрия финансов капитал, от всякакви заигравания, тайни и явни колаборации с ГЕРБ и десницата в национален и местен мащаб. Второто е свързано с организационната равнопоставеност, предварително изготвен общ тактически план за действие и единство в инициативите на различните леви организации. Третото условие касае необходимостта от икономическо и политическо разрушаване устоите на властта на олигархията, ГЕРБ и десницата за постигане на широка всенародна реална демокрация, а четвъртото е свързано с отказ от всякаква подкрепа за агресивната и войнствената политика на НАТО и Европейския съюз”, твърди Павел Иванов. Неговата и на съмишлениците му от обединената българска левица е „установяване на правителство, изразяващо интересите на трудовите хора в страната, които са над 75% от населението на държавата”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика