ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Екатерина Захариева ще участва в Съвет “Външни работи” в Брюксел

Десетки ранени след пожар в дискотека в Италия

Николай Нанков поставя начало на дискусия за новото райониране на страната

Йорданка Фандъкова: ЧЕЗ е стратегическо дружество, важно е да има гаранция за качествена услуга Столична община няма нищо общо със сделката, заяви столичният кмет

Две обвинения получи мъжът, който нападна сестра си и се барикадира в къща във Велинград

3000 снегорина са в готовност да чистят пътищата от снега

Бойко Борисов пред младежите в ГЕРБ: Опозицията казваше, че “асфалт не се яде” – хората сега сами искат да им строим магистрали (ВИДЕО)

БМВ откри нередности при софтуер за отработените газове

Задруга разработва критерии за качеството на храните В Сдружението на производителите членуват над 40 фирми

Олимпийските игри в ПьонгЧанг са посетени от над 1.3 милиона души

Деница Сачева: МОН има ясна стратегия за развитие на иновативните образователни методи

Мариано Рахой: Испания трябва да промени модела за финансиране на автонономните области

Доналд Тръмп: Въоръжаването на учителите зависи от властите на отделните щати

САЩ искат санкции върху 33 кораба и 27 компании заради нарушаване на ембаргото върху КНДР

Съюзът на пивоварите с нови инициативи за Международния ден за социална отговорност

Специални инициативи по случай Международния ден за социална отговорност на пивоварния бранш, 15 септември, организират от Съюза на пивоварите в България (СПБ). За трета поредна година събитията са под мотото на кампанията „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“. Тя има за цел да популяризира физическите занимания, спортните активности и семейните забавления като превантивна практика подрастващите да не употребяват алкохол и да живеят здравословно.

Най-мащабното начинание на Съюза на пивоварите заедно с неговите партньори от дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ и община Велико Търново е основаването на Център за превенция и спорт и организирането през лятната ваканция на ежедневни занимания и спортни прояви за всички желаещи в населените места от региона. Партньори на проекта също са Областната дирекция на МВР и ОД „Пожарна безопасност и защита на населението“, Националният военен университет “В. Левски“, кметове и кметски наместници.

Във ваканционните месеци на тази година бяха проведени над 30 спортни мероприятия с обучителни презентации и забавни игри във всичките 19 центъра за работа с деца и младежи в община Велико Търново. Над 700 подрастващи, родители, баби и дядовци всяка седмица показваха завиден състезателен дух, спортни умения и все по-добри познания по обща превенция.

Създаденият от партньорите, първи в страната, общински център „Превенция и спорт“ в с. Балван се утвърди като притегателен пункт за малки и големи. Ето защо на 15 септември той ще бъде домакин на ученически турнир, забавни игри и образователни презентации, посветени на Международния ден за социална отговорност. На 16-и програмата със събитията ще продължи, като през целия ден – от 9 до 16 часа във всички центрове за деца и младежи в община Велико Търново ще се организират различни спортни мероприятия и информационни обучения против експериментирането с алкохол от подрастващите.

Практиките за социална отговорност на пивоварната индустрия са силно съсредоточени върху дейности в подкрепа на Европейската стратегия за намаляване на злоупотребата с алкохол и превенцията подрастващите да не експериментират с бира или други алкохолни напитки. За СПБ това не може да е тема табу, тъй като проблемът за вредите от продажбата и употребата на напитки с алкохолно съдържание от деца и младежи съществува и отговорният бизнес трябва да се включи в неговото решаване.

„Финансирането на конкретни проекти в тази посока безспорно е важно, но не е достатъчно, ако нямаме правилните партньори, не си подадем ръка за публично-частни инициативи и не развиваме доброволчеството в името на здравето и пълноценното израстване на нашите деца.“, убедена е Ивана Радомирова – изпълнителен директор на СПБ. Тя припомни, че от стартирането на кампанията „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“ през 2012 до днес от Съюза на пивоварите са инвестирали десетки хиляди левове, отделили са стотици човеко-часа доброволен труд, минали са и през етапите „проба – грешка“.

„Въз основа на този опит вече можем да потвърдим най-важната констатация – синергията на партньорствата е ключова за успеха на всеки проект за корпоративна социална отговорност“, допълни Радомирова. Тя обясни, че осъществените от СПБ през последните години партньорства с Главна дирекция „Национална полиция“, община Велико Търново, Столична община, Превантивно-информационния център по ПН, София, дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, сдружението на кметовете „Янтра 2001“ и с други дейни неправителствени организации показват, че когато се работи заедно, с доброволчески принос и в единомислие, всеки вложен лев постига най-висока степен на възвръщаемост в името на каузата. „Надяваме се повече бизнес асоциации да споделят този опит и да се организират все по-често Дни за социална отговорност с обединяващи целия бранш кампании“, коментира още Ивана Радомирова.

В продължение на утвърдените през последните години традиции на програмата за превенция СПБ заедно с асоциация „Родители“ отново издава наръчника за родители „Добре дошли в пети клас“ в 10 000 екземпляра. Специално за Международния ден за социална отговорност в София целево са разпространени 6000 образователни брошури „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“ и за първи път се излъчва телевизионна заставка в подкрепа на кампанията.

През месец октомври предстоят нови спортно-образователни събития в Пазарджик и в Рибарица, в които партньори ще бъдат съответно ГДНП и КНСБ. В рамките на ангажираността си към каузите за превенция Съюзът на пивоварите активно се включва и в международната операция EDWARD на Пътна полиция за Европейския ден без загинали на пътя.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.