Съюзът на транспортните синдикати на КНСБ се обяви против концесията на Летище София

Съюзът на транспортните синдикати на КНСБ се обяви против концесията на Летище София, предаде БНР. Не може с приходите от една добре работеща държавна компания да се спасява друга държавна компания в криза, каквато е БДЖ, каза председателят на организацията Катя Йорданова.

„За модернизирането и управлението си, летище София се нуждае от сериозни инвестиции, но ние смятаме, че то разполага с ресурс и с капацитет, за да носи приходи за държавата. Имаме аргументи за това. Повече от половината летища в европейски столици са собственост на държавата“ заяви Йорданова.

А по отношение на БДЖ от транспортния синдикат препоръчаха:

„Българските държавни железници не би трябвало да се разглеждат като проблем единствено и само на Министерството на транспорта. За това дружество трябва да се търси национална позиция и да се инвестират сериозни средства. Подкрепяме усилията за нотификация от Брюксел във връзка с необходимост от държавна помощ, за каквато ние ще настояваме.“

От синдиката ще настояват и за увеличаване на средствата за субсидиране на градския обществен транспорт, защото субсидията не е променяна през последните 10 години, посочи Катя Йорданова.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. “ Повече от половината летища в европейски столици са собственост на държавата“ заяви Йорданова.“ Така е. Даже в норд америка е така. летищата в канада са държавни. Разбира се разните магазинчета са частни, повечето на големите вериги – алкохолите, парфюмите и пр. В България, според нашите наблюдения, последните 26 г се минава в другата крайност – всичко частно и разбира се окрадено от държават. Наш френд от Белгия се шашна като му го обяснихме. Оказа се, че и в Белгия има много повече държавни собствености, фирми, транспорти и пр. Разбрахме, нали сме на всяка манджа мерудийки, че некакви тимаджии-мутри престъпни искали да вземат родното летище София. Очаквало се кафето да станело още по-скъпо – то сега е най-скъпо в европа – 2 евр. в Атина 1.45 Франкфурт 1.70 еврета:) Парета им требват на бандюгите:) Я им давайте бързо летище София:)

    1. И като е държавно сега летището, направо е цъфнало и вързало! А синдикатите винаги ще са за това летище София да е държавно, пълно с хрантутници (чистачките дори взимат по 1000лв заплата), които ще бъдат наполовина редуцирани ако летището бъде отдадено на концесия.
      А някои от нас имат спомен и какво беше в България когато всичко беше държавно преди четвърт век. Не ми хвали онази България. За съжаление нашата държава е лош стопанин.

  2. СЕДЕРАСТИЯТА И ТОЛЕРАСТИЯТА ТРЯБВА ДА СЕ ЛЕКУВАТ СЪС ПАВЕ В ГЛАВАТА ДОКАТО СЕ РАЗТЕЧЕ ТОЛЕРСТКО -СЕДЕРАСТКИЯТ МОЗЪК. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ НАРОДА ЩЕ ГЛАДУВА

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.