Съюзът на транспортните синдикати на КНСБ се обяви против концесията на Летище София

Съюзът на транспортните синдикати на КНСБ се обяви против концесията на Летище София, предаде БНР. Не може с приходите от една добре работеща държавна компания да се спасява друга държавна компания в криза, каквато е БДЖ, каза председателят на организацията Катя Йорданова.

"За модернизирането и управлението си, летище София се нуждае от сериозни инвестиции, но ние смятаме, че то разполага с ресурс и с капацитет, за да носи приходи за държавата. Имаме аргументи за това. Повече от половината летища в европейски столици са собственост на държавата" заяви Йорданова.

А по отношение на БДЖ от транспортния синдикат препоръчаха:

"Българските държавни железници не би трябвало да се разглеждат като проблем единствено и само на Министерството на транспорта. За това дружество трябва да се търси национална позиция и да се инвестират сериозни средства. Подкрепяме усилията за нотификация от Брюксел във връзка с необходимост от държавна помощ, за каквато ние ще настояваме."

От синдиката ще настояват и за увеличаване на средствата за субсидиране на градския обществен транспорт, защото субсидията не е променяна през последните 10 години, посочи Катя Йорданова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България