“Съюз за Пловдив“ пита кмета кога ще отвори блокираните булеварди под тепетата

Председателят на групата общински съветници от „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева изпрати девет въпроса до кмета Иван Тотев за буксуващите улични ремонти, които блокират вече втора година центъра на града под тепетата.

Кметът трябва да каже кога точно ще приключи ремонтите на булевардите „Руски“ и „Шести септември“, както и на „Коматевско шосе”. Каназирева пита още дали общината е включила в договорите със строителните фирми изисквания за работа на две смени и достатъчно гаранции за качеството на ремонтите.

„Никой разумен човек не може да си обясни защо е необходимо една работа да се проточва вече две години, след като може да се свърши за няколко месеца. Не е необходимо да сме пътували далеч зад граница, за да видим разликата“, коментира адвокат Каназирева. “Съюз за Пловдив“ настоява за бързи отговори, защото утре започва новата учебна година и движението в града ще става все по-натоварено. Освен това предстои затваряне и на цялото платно на булевард „Васил Априлов“, където движението в едната посока вече е затворено.

„Най-големият проблем е, че ремонтите се правят, без да се разширяват булевардите. Няма и посочени крайни срокове. На всичкото отгоре общината няма никаква координация между ремонти, процедури за отчуждаване и поддържане на канализация. Така често разбиват нов асфалт и всичко започва отначало“, припомни съветничката от „Съюз за Пловдив“.

Дани Каназирева очаква да се даде срок за започване на отдавна обещания подлез „Модър – Царевец“, който трябва да свърже районите „Южен“ и „Западен“. Старейшините от „Съюз за Пловдив“ алармират, че бавните ремонти не само създават неудобства за пловдивчани, но и заплашват редица фирми от фалит.

Ето въпросите на „Съюз за Пловдив”, на които кметът Иван Тотев трябва да отговори в Общинския съвет на следващата сесия:

Кога ще бъдат завършени окончателно ремонтите на бул. „Коматевско шосе“, „Руски“ и „Шести септември“? /Моля да ми бъдат предоставени копия от линейните графици и да се посочат сроковете за приключване на всеки от тези обекти, договорени с изпълнителя „Щрабаг“, както и моля да ми бъде предоставено копие от договора с изпълнителя/.

Община Пловдив, в договорите с изпълнителя, въвела ли е като изискване двусменен режим на работа?

Кога ще започне разширението на бул. „Коматевско шосе“ и каква ще е стойността на втория етап от проекта?

Колко имота, които попадат в новата улична регулация на „Коматевско шосе“, трябва да бъдат отчуждени?

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони