Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“: Русия не ни е враг! Врагът е НАТО и ЕС!

„Русия не ни е враг! Врагът е НАТО и ЕС!”, декларираха в един глас Съюзът на комунистите в България и движение „Че Гевара”.

Поводът за тази тяхна позиция е докладът на правителството за състоянието на националната сигурност за 2016 година, в който се посочва, че Русия представлява заплаха за националната ни сигурност и за стабилността на Балканите.

„Членството на България в НАТО и ЕС превръща народа ни в жертва на геополитическите интереси на шайка политикани, играещи си с властта в България. Докладът е ужасно безумен, но още по-ненормален е опитът на управляващите да вземат страна в спора на великите сили. България може все още да е в ЕС и НАТО, но националните ни интереси са по-важни от тези на общността или на господарите на Бойко  Борисов и Корнелия Нинова! Записаното в доклада е груба грешка и по най-бързия начин този доклад трябва да бъде отхвърлен! ", се казва още в общата позиция на двете формации.

"За Съюза на комунистите в България и Движение „Че Гевара“  за България врагът не е Русия, а НАТО и ЕС, а най-голямата заплаха за Родината ни са управляващите десни и опозиционните леви антикомунисти! Ние, българските комунисти, отказваме да припознаем Русия за свой враг и категорично отхвърляме опитите на политическата класа да ни налага избора да се бием на страната на НАТО и ЕС при евентуален военен конфликт с Русия!”, категоричен е Павел Иванов, председател на Съюза на комунистите в България.

Той и съмишлениците му обявиха, че нямат никакво намерение да се бият на страната на НАТО.

„Ние имаме своята горда памет и избираме да спазим историческия завет на нашите предшественици – да бъдем заедно с братския руски народ във вековете!”, допълват Павел Иванов и компания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия