Сянката на Кадиев зад независимата Десислава Иванчева

В неделя столичният квартал „Младост”, където живеят около 120 000 души, ще избира на балотаж и районен кмет. За поста ще спорят Мария Илиева от ГЕРБ и Десислава Иванчева, независим кандидат, издигната от инициативен комитет и подкрепена от партия „Нормална държава” на Георги Кадиев.

В сутрешния блок на bTV се включиха и жители на квартала, които обявиха, че независимата Десислава Иванчева всъщност е човек на Георги Кадиев и партията му "Нормална България".

"Този инициативен комитет е функция на г-н Кадиев, а не просто е приел подкрепта му", каза дама, която се представи като дългогодишен домоуправител на блок в района. Тя попита какво работи Иванчева, какво е работила преди, както и какво образование има.

Според част от хората, които застанаха пред камера, Георги Кадиев е наложил избора на Иванчева на инициативния комитет и в действителност той ще назначава бъдещите зам.-кметовете и архитект на "Младост".

"Това е политическа игра, която опитва да втълпи на гражданите, че съм негова пионка, което не е така. Аз не съм знаела, че през юли ще бъде засторена градинката", посочи Иванчева.

Тя обясни също, че от два месеца не работи, защото се занимава с изборите и организацията на подписката за местния референдум. "Имам транспортна фирма за превоз на пътници в чужбина и магазин за козметика. В момента не мога да ръководя и трите неща, а приоритет ми е да спася Младост от съсипването му", коментира кандидат-кметът.

На свой ред кандидатът на ГЕРБ Мария Илиева отговори на обвиненията, че се кандидатира за кмет на район, в който не живее. Илиева обясни, че заради естеството на работата си се занимава с проблемите на "Младост" от 2009 г. и познава района добре. "Разбира се, че милея за квартала, аз съм участвала и в събирането на даренията за църквата", увери тя.

На въпрос на жители на „Младост” Илиева отрече досегашният кмет Цвета Авджиева, също от ГЕРБ, която подаде оставка след протеста срещу застрояването на детска площадка, да е в нейния екип. „Аз ще работя със свой екип”, подчерта Мария Илиева.

И двете дами се обявиха за запазване на зелените площи в квартала.

Мария Илиева от ГЕРБ изтъкна, че са предприети законодателни инициативи, които защитават зелените площи в междублоковите пространства, като не позволяват промяна в предназначението им. Единственото, което е допустимо да се строи върху тях, са детски площадки и подземни паркинги, но само при условие че върху тях ще бъде озеленено. Промените са минали през Министерсккия съвет и предстои да влязат в Народното събрание.

"Бих прегледала всички издадени разрешителни за строеж", коментира още Илиева. Ако се установят нарушения, има органи, които могат да бъдат сезирани, изтъкна тя. И допълни, че в момента се прави прегледа на общия устройствен план.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България