Задържаха 27-годишен българин с Европейска заповед за арест в Италия

Илюзията „Титаник” никога не потъва

Пострадала пешеходка осъди застраховател да й плати 15 000 лева обезщетение Заради продължително лечение на фрактура, жената останала с атрофирали мускули на едната ръка

Ще преосмислим дейността на Центъра за интеграция на учениците от малцинствата, заяви министър Вълчев

465 училища и детски градини са в грипна ваканция

Дебатът за цената на водата в Шумен се върти в омагьосан кръв, заяви министър Аврамова

Въпросите, от които Гебрев бяга като дявол от тамян Три опита да превземе "Дунарит", точи го в полза на Цветан Василев и Малофеев

Заловиха четирима крадци на ток в Берковско

78-годишен мъж е починал при пожар в центъра на Русе

Екатерина Захариева: Краткосрочните пътувания на европейските граждани до Великобритания ще са без визи

Грипната ваканция в Бургас се удължава

Парламентът прие на първо четене Закона за социалните услуги

Два изтребителя-бомбардировача Су-34 са се ударили над Татарския пролив

Разпитват бизнесмена Емилиян Гебрев

Тилна травма е причинила смъртта на бебето от Габрово Детето е и с изгаряния по лицето и шията

С акция „Рано рани” във ВТУ стартира кампанията за учебната 2017/18 година

Снимка: Архив

С акция „Рано рани” ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ дава старт на кандидат-студентската кампания за учебната 2017/2018 година. Две възможности предлага висшето училище. Едната е избор на специалност и форма на обучение и записване в първи курс. Втората е запазване на място в любима специалност с гаранции от университета за по-късно записване.

От първата възможност могат да се възползват всички кандидати, които имат диплома за средно образование, издадена от 2008 г. насам, или които са положили успешно кандидат-студентски изпит през 2017 г., валиден за съответната специалност.

Запазването на място в една любима специалност става с подаване на заявление, лична карта и внасяне на такса за обработка на документите от 30 лв. Университетът дава гаранции, че мястото на кандидата ще се пази до 3 юли 2017 г. включително. Ако до тази дата кандидатът не се запише, защото не отговаря на условията за приемане в съответната специалност или защото е променил желанието си, мястото му се обявява за свободно, а внесената такса не се възстановява.

От запазването на място могат да се възползват всички кандидати, на които им предстои завършване на средното образование през тази година или които са завършили средно образование преди 2008 г. и към момента на запазване на мястото не са положили успешно необходимия кандидат-студентски изпит.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.