С акция „Рано рани” във ВТУ стартира кампанията за учебната 2017/18 година

ВТУ

С акция „Рано рани” ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" дава старт на кандидат-студентската кампания за учебната 2017/2018 година. Две възможности предлага висшето училище. Едната е избор на специалност и форма на обучение и записване в първи курс. Втората е запазване на място в любима специалност с гаранции от университета за по-късно записване.

От първата възможност могат да се възползват всички кандидати, които имат диплома за средно образование, издадена от 2008 г. насам, или които са положили успешно кандидат-студентски изпит през 2017 г., валиден за съответната специалност.

Запазването на място в една любима специалност става с подаване на заявление, лична карта и внасяне на такса за обработка на документите от 30 лв. Университетът дава гаранции, че мястото на кандидата ще се пази до 3 юли 2017 г. включително. Ако до тази дата кандидатът не се запише, защото не отговаря на условията за приемане в съответната специалност или защото е променил желанието си, мястото му се обявява за свободно, а внесената такса не се възстановява.

От запазването на място могат да се възползват всички кандидати, на които им предстои завършване на средното образование през тази година или които са завършили средно образование преди 2008 г. и към момента на запазване на мястото не са положили успешно необходимия кандидат-студентски изпит.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България