На 18 януари 2019 да почерпят

Германия: Никой не може да спре „Северен поток-2“

Принц Филип катастрофира

Алиша Кийс ще е водещ на музикалните награди „Грами“

Гори хранилище на химическия завод „Агрополихим“ в Девня

Депото за отпадъци в Кърджали от днес има компостираща инсталация

Петричкият Ескобар от 20 г. е недосегаем Село Тополница – Меката на дрогата в България

„Хийтроу“ е най-натовареното летище в света

Британското правителство: Втори референдум за Брекзит ще отнеме година

Осем души загинаха при взрив на кола-бомба в колумбийската столица Боготa

Гръцкото правителство прави копия на Договора от Преспа, ще информира гражданите

Силният вятър предизвика щети в Сливен

Банди разкостват къщи, села и заводи Свалят керемиди, греди и тухли, не оставят камък върху камък, оплакват се хората

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 18 януари 2019

Документите за F-16 при президента От „Локхийд Мартин” смятат, че сделка може да има до 9 месеца

С безличния си екип Нинова довършва БСП От февруари 1997 г. става главно за патерица на други партии, след Корнелия вече ще става само за бастунче

Карикатура: Иван Кутузов - Кути

Не за БСП, а за свои интереси ДПС подкрепя някои опозиционни позитански инициативи, не ГЕРБ искат да свалят от власт, а само патриотичните фронтоваци желаят да отстранят

За да пренасочи и потисне напрежението в ръководните органи на партията, за да го поприкрие от погледите на членовете и симпатизантите, силно оределият екип на Корнелия Нинова на върха на реалните си възможности се нахвърля върху управляващите. Слабите места на правителството са отдавна и добре известни, атакувани са от години. Тъжно е състоянието на здравеопазването и образованието, жалко е мястото ни в Евросъюза според качеството на живота на населението, тежки язви и пробойни зеят в правосъдието и звената в областта на сигурността.

Всъщност поставеният на власт на „Позитано“ 20 екип е идейно скопен, политически безличен, организационно импотентен и във висока степен лишен от моралното обаяние, минимално необходимо за ефективно водачество. Затова устойчивото впечатление от атаките му в парламента и медиите е за кипеж на безсмислен труд, откъснат от времето и пространството.

Нинова застрашително върти очи и пита: „Вие не сте ли против корупцията! Не сте ли за високи доходи и социална справедливост!“, както след 9. 9. 1944 г. ръководните другари с размахани юмруци са питали: „Вие срещу народната власт ли сте! Срещу вечната дружба със СССР ли сте!!“. Ако през 50-те години последните въпроси са били стряскащи за мнозина, тези на Нинова пораждат насмешки. Управляващите също не са против бедността, и те поне на думи желаят ред и сигурност в обществото, също са непримирими срещу корупционното чудовище.

В отворена врата, основателно казват, тропате, а и не е зле да се взрете в собствените си управленски възможности и особено в неприличното си реформаторско минало. При Луканов ли вдигахте доходите, при Виденов и Станишев ли? Шуробаджанащина ли не се е вихрила никога в БСП, роднински и приятелски кръгове ли не са мишкували, войската, полицията и спецслужбите ли процъфтяваха при ваше управление? Ако сте били различни, по-ефективни и почтени, щяхте вие да печелите избори, а не ГЕРБ!

Изправена пред опасността безполезният опозиционен кипеж на групичката нейни активисти да предизвика бунт в националния съвет срещу самата нея, Нинова пак се затича пред вятъра на недоволството. Досеща се тя, писа „Труд“ преди 10 месеца, че е въпрос на време и сгоден случай значително по-хитрите и опитни играчи от АБВ да я отсапунят по пълна програма. Тези дни я почнаха, когато тя на нарочен пленум реши да предизвика извънредно заседание на конгрес, за да прокара одобрение за своята политика, което да затвори устите на критиците й.

Не успя да ги изпревари, те побързаха да се възползват от сгодния случай. Около нея в изпълнителното бюро (ИБ) те нямат сериозни опоненти, а главно посредствени дърдорковци. В колективния ръководен орган обаче силно преобладават хора с открити интереси, съзнаващи ясно, че с това ръководство партията скоро съвсем ще стане неспособна да осигурява на избори власт за тях и за активистите по места. Такава БСП скоро и на президента хич няма да му е полезна.

Те са организирани в няколко разнолики групи, подкрепили избора на Нинова. Но не защото я харесват, а главно за да не бъде преизбран Миков. Тези групи бързо са схванали, че да се организира партиен конгрес за 2-3 или дори 4 седмици е невъзможно. Особено с това оперативно ръководство, освен ако не се цели някаква манипулация. От каквато в дългосрочен план биха получили повече вреди, отколкото ползи. Ето защо Нинова е била подложена на остри критики, атмосферата в залата е била хаотична и на моменти скандална.

Успехът й да отстрани по грубо манипулативен начин знакови носители на здравата лява тенденция в партията очаквано и логично се обръща срещу нея. Увериха се, че тя ще ги натирва на порции при всяка появила се възможност, за да остане с привлечени оттук-оттам млади кариеристи, дължащи именно на нея позициите си.

В резултат подкрепилите я преди сега бързат групово и поединично да се отграничат от нея, от слабия й екип, от нездравата приповдигнатост и нелепата агресивност на сегашната опозиционна линия на БСП. При това осигурявана документално чрез „аутсорсинг“, по думите на вътрешния опозиционер Георги Божинов, от някакви външни източници. А е наложило, защото ИБ е напълно импотентно да създава и провежда смислени и одобрявани от партийната маса и симпатизантите политики.

Все повече ценни кадри по места се оттеглят от сътрудничество, отказват повече да лъжат хората преди и след избори, проличава крайно ниското ниво на кадровите практики на Кирил Добрев. Нищо ляво или поне различно не предлага днес БСП, неизбежно е да отблъсква членове и избиратели, да се изражда в клиентелистка бутикова партийка.

Довършват соцпартията Нинова и такива като Добрев около нея. Ляво-дясната лъжлива пяна на „Позитано“ 20 отблъсква все повече структури по места, скоро и по селата няма да печелят избори. Начело в бутиковата комфортно да може да се настани Сергей Станишев, ако не го преизберат за трети мандат в ПЕС поради тежките провали на левите сили след негово ръководство в страните от Евросъюза.

Не за БСП, а за свои интереси ДПС подкрепя някои опозиционни позитански инициативи, не ГЕРБ искат да свалят от власт, а само Валери Симеонов и патриотичните фронтоваци желаят да отстранят от кабинета. Отдавна е ясна тази тяхна линия, но не може да бъдат упреквани, че я спазват с оглед оцеляване в специфичните за нея условия. БСП от февруари 1997 г. става главно за патерица на други партии, след Нинова вече ще става само за бастунче.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (27)

 1. Още по времето на беров лъсна шизофренията на безродната луканова партия.

 2. АКО НЯКОИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ СА ОЧАКВАЛИ ЧЕ НЕЩО ЩЕ СЕ СЛУЧИ С ИЗБОРА НА НИНОВА , ОЗНАЧАВА ЧЕ НЕ Е НАЯСНО С ПРОЦЕСИТЕ И ОТ ТАМ С ПРОБЛЕМИТЕ НА БСП..ПАРТИИТЕ ОТ ТОЗИ ТИП ВЕЧЕ НЕ СА И НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ВОДЕЩИ , ТЪЙ КАТО ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ИМ ИНСТРУМЕНТАРИУМ Е СТАР,СИЛНО ДЕФОРМИРАН И В КРАЙНА СМЕТКА – ИЗЧЕРПАН
  .РЪКОВОДСТВОТО ПО СИЛАТА НА ОБСТОЯТЕЛСТВАТА ЧЕ РАЗПОЛАГА СЪС СТРЕДСТВА ГО ОТДАЛЕЧАВА ОТ НЕГОВИЯ ЕЛЕКТОРАТ , КОЙТО СИЛНО ИЗОСТАВА ФИНАНСОВО И ТОВА ГО МАРГИНАЛИЗИРА .РЪКОВОСТВОТО ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА РАЗГОВАРЯ ОТКРОВЕНО СЪС СВОИТЕ СИМПАТИЗАНТИ , ТЪЙ КАТО ТЕМАТА ВЕЧЕ Е НЕРАВЕНСТВОТО МЕЖДУ ТЯХ.КАКВО ОБЩО ИМА МЕЖДУ ЕДИН ГЕРГОВ ИЛИ КЪНЕВ , А ЗАЩО НЕ И НИКОВА ОТ ЕДНА СТРАНА , И РЕДОВИЯ ПАРТИЕН ЧЛЕН ИЛИ ИЛИ СИМПАТИЗАНТ ОТ ДРУГА СТРАНА ????-МЕЖДУ ТЯХ ИМА ВЕЧЕ СИЛНО ИЗРАЗЕНО НЕРАВЕНСТВО,КОЕТО ТРУДНО МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАМЕНЕНО С ЛОЗУНГИ ЗА БЛАГОЛОЛУЧИЕ ,КОЕТО Е НА ХОРИЗОНТА .СЕГА ТРЕСКАВО СЕ ТЪРСИ ЛЕКАРСТВО, НО Т НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ НАМЕРЕНО .ОЩЕ ПО МАЛКО ОТ ТОВА РЪКОВОДСТВО И С ТАЗИ ПЛАТФОРМА -ВРЕМЕТО НА ЛОЗУНГИТЕ КАТО ПОЛИТИЧЕСКА ИСКРА И ХРАНА СА СИЛНО ЕРОЗИРАНИ И ГОТОВИ ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ .ИСТОРИЯТА ЩЕ ИМА ТАЦИ ГРИЖА .

 3. Илийка Ибрикчийка пак си написал поръчкова статия. Защото Нинова не играе по свирката на ГЕРБ са атаките срещу нея от такива псих/опати/иатри като теб. Като говориш, че не била добър лидер кажи кой е бил по-добър от нея-Луканов, Лилов, Виденов, Първанов, Миков, нито един, хора които закопаваха БСП. Нинова двойно увеличи депутатите и избра президент. Опитва се да се очисти от корумпираните, буковите и дъбовите глави в партията, колаборационистите с ГЕРБ и затова е и твоя рев.

 4. Всичките изброени бивши лидери са с класи над нинова, друг въпрос е какво е целяло и до какво е довело лидерството им. Само станишко е на нейното ниско крайно ниво, той докара партията до 50 депутати, после миков я вдигна от пода, а нинова просто се възползва от президентската вълна сРадев след падението на плевню. Никаква истина не си споделил. Я кажи поне 1 (един) корумпиран, изваден от ръководството на БСП от нинова по тази причина!

 5. Може ли Тиквето
  Да ближе.
  На Нинова п@тето
  Или само Лиляна
  Ще е доволна п@тана

 6. Господина Блъскова
  Г-на Апартамента,
  Зорко пази,
  А Тиквето излага,
  На зарази…!!!

 7. 28 години ми се отщя от всички партии.Не мога да се съглася,че Нинова е на последно място от лидерите на БСП.Не играе по ничия свирка,затова се ядът с нея.Ей това ме кефи!

 8. Играе, играе! Синът й е в Щатите, по „янки дудъл“ играе. Ту наляво, ту надясно играе.

 9. Нещо медиите забравиха „мазния доктор“ и той се появи с“фундаментален“материал. Сега го чакаме не „или или“ а и в БТВ и НОВА. Така правят“правилните “ телевизии а пък и „правилните доктор-Джурналисти.

 10. Дон Педро
  Истината защитава,
  Затуй Америка Високо
  ГО ОЦЕНЯВА,
  Да оставим настрана,
  „Загадъчни усмивки“,
  Нявга и Сега…!!!
  Будь Здоров

 11. Адреса пак е грешен,

  Таз „загадъчна усмивка“
  Изправи Монината
  Лизева свивка

  Арт експерти
  Попаднаха В чудеса,
  Какво ще чинят
  СЕГА…!!!
  Мерлото винете,
  Грижи за Донът
  Не берете…!!!

  Ах, таз Загадъчна Усмивка…!!!
  На сърце прави свивка…!!!

 12. Срещам Красиво Барабанче,
  Духам Загадъчна Усмивка,
  То ми прави с устни
  Загадъчна Свивка,

  Ах, туй загадъчно барабанче…!!!

 13. Опять туда не попали,
  Попому всио не поняли…!!!

  Будь Здлров

  / Дольга она мне мучила,
  Но раз попал всегда когда
  Хочеш брал./

 14. Бьiвало и так
  На Первьjй взгляд….
  Ета не забьiваеш и
  Всегда потом
  Споминаеш…
  Дух подкрепляет,
  “ ОН “ Возстановляет,
  Если и детето се
  Грижи за татето,
  За това щастливо
  Положение
  Нямаме абсолютно
  Никакво възражение…
  Господ Дарява,
  Кому Заслужава…!!!
  И така…до утре сутринта…!!!

 15. Не казваме дедето,
  Дане обидиме
  Патето…!!!

  “ Загадъчната усмивка “
  Е голяма придобивка,
  Ако иска дедето,
  Да свали детдто

 16. След Обширната Лектория,
  Донът Ви оставя в полу-
  Заспала Еуфория…!!!

  / ама как така
  Ще евете Хлеварката сега,
  И в добавка Тиквето,
  За отчаяние на Лилетл/

  Очички затворете,
  Майките пазете,
  Защото през нощта
  Стават чудеса

 17. ..Оставяме Ви .в загадъчна полу-еуфория…+загадъчен. полу-майтап, бе Джони…Будь Здоров, загадъчен Полу-Майор Петров…!!!

 18. Докато щатците подкрепят продажници на власт в колониите си, все ниновки, байуьовци и раданчовци ще се редуват да ни съсипват страната. Или докато престанем да сме колония…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.