Срив в системата на Гранична полиция спря за близо час обработката на камиони на „Капитан Андреево“

Откриха първата ясна снимка на Нийл Армстронг, докато ходи по Луната

Рим обяви най-висока степен на терористична заплаха

Рожен събра над 200 000 българи от страната и чужбина

Крит – откъдето Европа е започнала На острова всичко е мълчание, останалото е лош превод

Най-малко трима души загинаха при катастрофа на малък самолет в Германия

Извадиха варели за опасни химикали от река Марица

ТИР разпиля дини на АМ „Марица“, след като се удари с лека кола

Христо Стоичков: ЦСКА ще има нов стадион!

64-годишен мъж е с опасност за живота след катастрофа край Разград

Хакери разбиха официалния профил на лондонската полиция в Twitter

Пътници в лондонското метро пострадаха след разпръскване на сълзотворен газ

Софийските бани – призрачни сенки от миналото Три десетилетия управниците на столицата спаха като къпани

Премиерът Борисов ще подкрепи кандидатурата на Кьовеши за европейски главен прокурор

Столичната библиотека представя документална изложба

С близо 100 000 лева подобриха социалната структура в Елена

Приключи важен за община Елена проект, с който ще се осъществяват дейности, включени в Общинската стратегия за развитие на социалните услуги за периода 2016-2020 година. Чрез надграждане на дейностите в Дневния център за деца с увреждания в града и прилагане на програма с вече създадени услуги „Ранна интервенция на уврежданията“ и „Индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания“ се цели да се повиши тяхната ефективност.elena4

Проектът „Модерна социална инфраструктура – по-добри услуги за децата с увреждания и техните семейства в община Елена“ е в подкрепа на деинституализацията на грижите за деца и се реализира с безвъзмездната финансова помощ по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. Стойността на заданието е 99 571 лв., а срокът за изпълнение на договора бе 12 месеца.

За реализирането на услугата се създаде база на първия етаж на ученическото общежитие на СУ „Иван Момчилов“, като се преустроиха две от помещенията. В тях са обособени психосензорна стая и кътове за почивка и за трудотерапия на деца с увреждания. Ремонтирано е и дворното пространство. Центърът за ранна интервенция, до който е изграден и достъп на хора с увреждания, е оборудван и обзаведен подходящо за трудотерапевтичните дейности и за отдих на децата. Оборудването дава възможност за прилагане на нови подходи и програми за ранно детско развитие. С тези подобрения ще се осигурява по-качествена работа по предоставяните вече услуги – ранна интервенция на уврежданията, индивидуална педагогическа подкрепа, мобилна работа, консултиране, почасова грижа, работа с деца с психични проблеми.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.