С верижна техника вадят коли и хора от преспите в Добричка област

Над 55 автомобила, от които 5 с румънска регистрация, и над 100 души са извадени от преспите в Добричка област след падналия обилен снеговалеж и бурен вятър през изминалото денонощие. Отворен е единствено пътят Добрич-Варна, съобщиха от от ОД на МВР. 11 пожарни и верижна техника са помагали на закъсалите в преспите коли. Евакуирани са 62 души, които са били настанени в Добрич и Каварна и в селата Карапелит, Козлодуйци, Божурово, община Добричка и с. Спасово, общ. Ген. Тошево. Между кв. Рилци и с. Малка Смолница са спасени общо 80 души, закъсали с над 35 автомобила. От преспите в община Шабла са извадени 5 румънски коли, които са били екскортирани до северната ни съседка. Тази сутрин екипи на пожарната в Добрич с помощта на верижна техника и медици са потеглили към село Лозенец за оказване на помощ на родилка.

35 машини на Областно пътно управление в Добрич чистят пътищата в областта. Очаква се подкрепление с верижна техника от Варна, както и да пристигне Амфибия от Велико Търново.

Вторник е неучебен ден за всички школа в Добричка област. Има села в Каварна и Шабла без ток, като екипи на Енерго-Про работят по отстраняване на авариите. Липсата на ток е причина за нарушено водоподаване и има села на сухо.

Коментари

Задължително поле