Дневен хороскоп на Алена за сряда, 22.01.2020

На 22 януари 2020 да почерпят

Джеф Безос отново е най-богатият човек в света

КНДР ще къса всички връзки със света

В САЩ проверяват първи случай на китайския коронавирус

Европейската транспортна комисия прие споразумението по пакета „Мобилност“

България е котенце, Хърватия – дракон

Владимир Путин назначи новото правителство на Русия (ВИДЕО) Ключови министри запазиха постовете си

Премиерът Борисов се срещна с президента на „Лукойл“ Вагит Алекперов

Бърза смърт идва от Китай Новият коронавирус покоси над 291 души

Президентите Румен Радев и Реувен Ривлин обсъдиха партньорството в иновациите, сигурността и добрите практики

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 22 януари 2020

150 милиона долара за „1917”

Зам.-председател на Комисията за финансов надзор подаде оставка

Тракийски университет привлича студенти с нови специалности

С Виенски камерен оркестър започва „Варненско лято“ Диригент е виртуозният цигулар Марио Хосен, известен като Българския Паганини

Първият галаконцерт и предвестник на ММФ „Варненско лято“ за 2019 г. е гастролът на емблематичния Виенски камерен оркестър, който ще се представи пред публиката в неделя в зала 1 на Фестивалния комплекс.

Диригент и солист е виртуозният цигулар Mарио Хосен, художествен директор на предстоящото фестивално издание, и със специалното участие на Пиеро Барбарески – чембало. Виенският камерен оркестър и Марио Хосен гостуват в морската столица по покана на Община Варна.

Концертът, замислен като пролетен анонс, е под надслов „Антични арии и танци“, с елегантна селекция от творби на Франческо Джеминиани, Йозеф Хайдн, Оторино Респиги, Едвард Григ, Николо Паганини и Волфганг Амадеус Моцарт.

Виенският камерен оркестър е основан през 1946г. и се отличава със страст, емоция и брилянтна техника. В най-знаковите зали на австрийската столица – Мюзикферайн и Концертхаус, оркестърът има ежедневни прояви и свой собствен цикъл. Успоредно с това ежегодно участва в големи фестивали за класическа музика в Европа, САЩ, Япония и Южна Америка. Изтъкнатият цигулар Марио Хосен пък обичайно е разпознаван със сценичното си присъствие, високата техничност и индивидуална чувствена изразност, заради които ценителите да го наричат „Българският Паганини“. Виртуозът е един от най-добрите интерпретатори и експерти на ненадминатия италиански гений и работи като главен редактор на творчеството му с издателство „Doblinger“ във Виена, заедно с наследниците на Паганини и Института на негово име в Генуа.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.