С еко инициатива честват Международния ден на река Дунав в Свищов

Значението на река Дунав като обединител на Европа и люлка на живота на континента за пореден път ще бъде чествано на 29 юни. На този ден традиционно се провеждат многобройни образователни събития, акции за почистване на бреговете от отпадъци, разнообразни празнични фестивали и други обществени мероприятия.

Тази година на 28 юни по инициатива на Еко Партнърс, с подкрепата на Община Свищов, Басейнова дирекция Дунавски район, и най-вече гражданите, от които предимно ученици, ще се проведе акция за почистване брега на река Дунав при местността Паметниците, край Свищов.

Еко инициативата ще стартира в 16.00 часа на 28 юни, а за нея вече са заявили участие около 60 деца и учители от СУ „Д. Благоев“. Всички жители на крайдунавския град могат да се включат в организираното мероприятие, като на място представители на Еко Партнърс ще им предоставят чували, ръкавици, и интересни образователни материали на тема „Река Дунав“.

"Река Дунав е един от главните източници на отпадъци в Черно море и нейното опазване, както и на екосистемите в басейна е от огромна важност. С реализирането на такива акции ще се повиши информираността на населението, относно замърсяването на водите и ще се допринесе за по-чисти води на реката и морето", коментират инициаторите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България