Съдът отказа да освоби предсрочно братоубиец

Обществената трапезария в Търново ще работи без прекъсване цяла година

Румен Радев удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Иво Прокопиев участва в „зелени“ проекти за 11.7 млн. лв. Броил врабчета, снимал орли, лобирал за промяна на екозакони

Бургаска учителка се нуждае спешно от кръв

Свлачище застрашава пешеходци и коли край Дебелец

ВСС прие оставката на Красимир Влахов

СГС даде ход на делото срещу Йоан Матев

Отиде си Георги Марков

Как един посланик застава зад истината Меглена Плугчиева оборва неверни публикации за България в “Нойе Цюрхер цайтунг”

Турски военни самолети са извършили 42 нарушения на гръцкото въздушно пространство

850 000 лева идват в Сливен за подкрепа на деца с увреждания и семействата им

Над 20 % от варненските ученици отиват в западни ВУЗ-ове Англия, Холандия и Дания са най-предпочитани дестинации

Оперираха Делио Роси

Варненци пак искат паметен знак на Пламен Горанов

С електронни карти ще се влиза в резервата „Старинен Пловдив” след 1 ноември

С електронни карти ще влизат след 1 ноември в Стария град с колите си пловдивчани, които имат постоянна адресна регистрация в архитектурно-историческия резерват или са собственици на хотели, заведения и магазини. Засега по подобен начин ще се влиза само през улица „Съборна”, където вече е монтирана електронната бариера. Тя обаче все още работи по стария начин и се вдига от охранители, но след цялостното въвеждане на новата система и смяната на досегашните пропуски с пластики, бариерата ще се вдига автоматично, като ще се задейства от компютър и софтуер.

Освен електронните пластик карти се въвежда още една степен на контрол – новата бариера, монтирана на мястото на старата между църквата „Света Богородица” и Обреден дом „Пълдин”, ще разпознава и номерата на автомобилите, преди да се вдигне. Всеки, който има право на достъп в Старинен Пловдив, ще получи нов пластик с чип, като картите вече са изработени. Те ще са напълно безплатни за живущите, настояващи отдавна за ограничаване на нашествието от „външни” коли” в резервата.  Регистрационните номера на колите, за които достъпът е разрешен, вече са вкарани в софтуерната програма. И при окончателното въвеждане на електронната система, бариерата ще се вдига  в мига, в който колата доближи, без никаква намеса на охраната.

Живата охрана на бариерата обаче се запазва, като за гардовете е монтирано ново КПП от термопанели и стъклопакет, за чиято визия Община Пловдив чакаше специално разрешение от НИНКН.  Целта на промените в организацията на движението в резервата е да има повече ред и да се намали броят на колите, препускащи по тесните и стръмни калдъръмени улици, стряскайки туристите, тръгнали да разгледат възрожденските къщи в Стария град.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.