С изложба "Полъхът на вятъра" Даниела Ненчева посрещна десетки ценители и приятели

Художничката Даниела Ненчева откри изложба навръх рождения си ден на 28 юли. Експозицията под надслов "Полъхът на вятъра" бе разположена в галерия "Май" в сградата на общината в Сливен. А авторката, за 50-ия си юбилей, я превърна в подарък за ценители и приятели, тъй като показа творби от различни периоди, както живопис, така и рисувана коприна.

Събитието очаквано привлече десетки почитатели. Даниела Ненчева е директор на художествената галерия "Димитър Добрович" в областния град и, откакто ръководи културния институт, успя да спечели много негови съмишленици. Тя отвори художествените зали за изложби на национални и европейски автори, в Сливен са гостували творби на международно известни художници от фондовете на националната и чуждестранни галерии. "Димитър Добрович" привлече децата на града, за да опознаят изкуството и да да рисуват.

Поздравления към авторката лично поднесоха кметът Стефан Радев и председателят на общинския съвет Димитър Митев.

Даниела Ненчева е завършила живопис във Великотърновския университет при проф.Георги Костов, член е на Съюза на българските художници. Има 35 самостоятелни изложби, множество участия в колективни национални и международни изложби. Организатор е на национален пленер по живопис в Сливен, както и на традиционния детски конкурс "Аз и моят град", посветен на празника на Сливен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства