Астрономи откриха доказателство за съществуването на девета планета в Слънчевата система

Турция осъди 104 души на доживотен затвор при строг режим заради опита за преврат

Борисов нареди на Горанов и Ананиев да изготвят механизъм за изплащане на заплатите в болниците в Ловеч и Враца

Майк Помпейо: САЩ ще засилят финансовия натиск срещу Иран с „най-тежките санкции в историята“

Гръцките власти повдигнаха обвинения срещу четирима души за нападението срещу кмета на Солун

Вижте отговорите на матурите за 7 и 12 клас

Актьорът Хю Грант ще се жени за първи път

Двама загинали при взрив в Баку

Наводнения в Анкара след обилни валежи

14 деца са били изведени с полиция от нощни заведения в Сливен и областта

Роди се още едно конче в семейството на Пржевалски

Мая Манолова пита КЗК за картел при розоварите

Пожар в къща разкри нарколаборатория в Костинброд Задържан е 35-годишен криминално проявен мъж

ВТУ подкрепя учен, номиниран за Нобелова награда Ректорът проф. д-р Христо Бонджолов изпрати писмо до Кралската шведска академия на науките

Задържаният в Марсилия българин остава в ареста Издирван е от България за опит за убийство

С икономии газифицират забавачки в Шумен

Още две детски градини в Шумен ще преминат на отопление с газ. 192 000 лв. ще бъдат инвестирани в нови инсталации в ДГ “Космонавт” и “Пролетна дъга”, съобщиха от кметството. Ремонтите са възможни след реализирани икономии в размер на 100 000 лв. от приключил европроект за газификация на други три забавачки в града. Към тази сума държавата добавя останалите средства. Подписан е анекс към стария договор в Министерство на енергетиката и предстои избор на изпълнител, каза зам.кметът по строителство инж.Боян Тодоров. За използването на средствата от икономии по проекта е имало класация в Министерството на икономиката и община Шумен е била на първо място.

За още две забавачки е подписан договор в Министерство на енергетиката, каза зам.кметът инж.Боян Тодоров/вдясно/. Снимка: Цветелина Георгиева
За още две забавачки е подписан договор в Министерство на енергетиката, каза зам.кметът инж.Боян Тодоров/вдясно/. Снимка: Цветелина Георгиева

Газификацията на двете градини трябва да приключи до края на месец април, иначе има опасност общината да загуби средствата, уточни кметът Любомир Христов. При успешна реализация, двете детски градини ще спестяват годишно от отоплението си на газ близо 30 000 лв.

Ако общината успее да се вмести в сроковете за газификация, ще остане само една детска градина в Шумен, която не е на синьо гориво от общо 16.

Във вторник кметът Христов и заместникът му инж.Тодоров посетиха последната газифицирана ДГ “Дружба” в кв.”Тракия” и се увериха на мястото в предимствата на отопление с газ. В сградата освен подмяна на отоплителната инсталация е направен ремонт за над 8 000 лв. от общинското строително предприятие.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.