С икономии газифицират забавачки в Шумен

Още две детски градини в Шумен ще преминат на отопление с газ. 192 000 лв. ще бъдат инвестирани в нови инсталации в ДГ "Космонавт" и "Пролетна дъга", съобщиха от кметството. Ремонтите са възможни след реализирани икономии в размер на 100 000 лв. от приключил европроект за газификация на други три забавачки в града. Към тази сума държавата добавя останалите средства. Подписан е анекс към стария договор в Министерство на енергетиката и предстои избор на изпълнител, каза зам.кметът по строителство инж.Боян Тодоров. За използването на средствата от икономии по проекта е имало класация в Министерството на икономиката и община Шумен е била на първо място.

Газификацията на двете градини трябва да приключи до края на месец април, иначе има опасност общината да загуби средствата, уточни кметът Любомир Христов. При успешна реализация, двете детски градини ще спестяват годишно от отоплението си на газ близо 30 000 лв.

Ако общината успее да се вмести в сроковете за газификация, ще остане само една детска градина в Шумен, която не е на синьо гориво от общо 16.

Във вторник кметът Христов и заместникът му инж.Тодоров посетиха последната газифицирана ДГ "Дружба" в кв."Тракия" и се увериха на мястото в предимствата на отопление с газ. В сградата освен подмяна на отоплителната инсталация е направен ремонт за над 8 000 лв. от общинското строително предприятие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони