Съд в Страсбург призна правото на Италия да не приема хуманитарен кораб със спасени мигранти

Ген. Атанасов за скандала с апартаментите: Цветанов каза, че няма кой да го накаже и се оказа прав

Кога на мъжа започват да му растат крила

Министър Петкова: Правителството няма отношение на кого ЧЕЗ ще продаде активите си в България

Сан Франциско забрани продажбата на електронни цигари

Протест срещу застрояването в столичния квартал Гоце Делчев

Народното събрание обсъжда годишния доклад на ВСС за 2018 година "Обединени патриоти" започват консултации за партийните субсидии

Робърт Милът дава показания за руската намеса в американските избори

Ердоган заяви, че Турция ще продължи със сондажите в Кипър

Създават Център за безопасно движение по пътищата

Обилни валежи с гръмотевици в 5 области днес

Мълния падна на метри от мъж в Монтана Не е пострадал сериозно

Тръмп смята, че доларът е твърде силен, обвинява за това политиката на ФЕД

На 26 юни 2019 да почерпят

Електрическа буря в кралския двор Jaguar I-Pace изстреля най-болезнената стрела към сърцето на Германия

С какво Русия заплашва ЕС С... традиции и ценности

Пропагандистката машина на либералите вади странни експерти като зайци от шапката си

Отвсякъде ни говорят: „Русия ни заплашва“ (но как?), „Русия влияе на общественото мнение“ (как, при положение, че е известно с кой си имаме работа?), „Русия влияе на изборите“, „Русия ни връща комунистите“, „Русия, Русия…“

Русия – по Чешката телевизия (редакторът й Карас търси усилено начини да очерни още по някакъв начин Русия), Русия – по радиото, където се изказват странни „експерти“, които пропагандистката машина на либералите вади като зайци от шапката си и които са безчет. За Русия говорят навсякъде и с Русия плашат отвсякъде, пише авторитетното чешко издание Parlamentni listy в материал, представен от Агенция „Фокус“ без редакторска намеса.

Понякога ми се струва, че ще отворя хладилника си и върху мен ще скочи Путин и ще започне да ми влияе или да ме заплашва.

Фактът е, че колкото по-лошо се справят Европейският съюз и САЩ, толкова по-добре изглежда руският режим. Но това не влияе по никакъв начин на нашите пропагандисти и не ги кара да се замислят по никакъв начин.

Дали Русия наистина е толкова опасна за Европейския съюз? Отговорът е очевиден: Разбира се!

И така… как?

Казано с една дума – традиция!

Каква е руската реалност, ако се абстрахираме от пропагандистките антируски клишета? Съвременна Русия е много по-далеч от социализма, отколкото съвременният Европейски съюз. Да, в Русия държавата е силна (иначе тя би потънала в хаос, както убедително потвърди Елцин), но като цяло там цари пазарна икономика. Така че може би само тези, които наистина не знаят нищо за Русия, могат да бъдат сплашени с комунизма.

Русия обаче наистина заплашва Европейския съюз, като защитава най-неприемливата идеология за ЕС. По същество тя е диаметрално противоположна на идеологията на Съюза и се състои в насърчаване на традициите и отхвърляне на влиянието на „гражданското общество“ върху политическите събития.
Русия внимателно спазва и съхранява националните традиции.

Русия учи децата си да уважават и спазват тези традиции.

Патриотизмът в Русия е почитан и не е презиран по същия начин, както в ЕС.

Родина, като федерация на народите, които живеят заедно в мир и сътрудничество, означава много за обикновените хора в Русия.

Ислямът се третира с уважение в Русия (почти една трета от гражданите на Руската федерация са мюсюлмани), но там те възпират разширяването му.

В Русия не се увличат от болен джендъризъм и краен феминизъм. Жените имат същите права, каквито и мъжете, но никой не счита жените и мъжете за еднакви.

В Русия си позволиха да се откажат от пропагандата на странни „малцинства“, там не организират гей-паради и маршове в подкрепа на марихуаната.

В Русия нестопанските организации, финансирани от чужбина и корумпиращи обществото с политически програми, не играят първа цигулка.

Организациите с нестопанска цел не мътят главите на руските деца в училищата. Там историята не се пренаписва и все още почитат войниците, паднали през Втората световна война. Организации с нестопанска цел, които получават финанси от чужбина, трябва открито да го признаят. Сорос няма фондация в Москва.

Военният парад в чест на годишнината от края на Втората световна война перфектно демонстрира всички тези ценности. Забележително е, че маршируващите подразделения на кадетите, момчетата и момичетата в униформа, потвърждават решимостта на по-младото поколение да защитава Русия по същия начин, по който са я защитавали техните дядовци. Те също така демонстрираха престижа на военните занаяти и уважението към офицерите.
Преминалата през площада военно-транспортна и бойна техника показа, че Русия може да си позволи силна армия. Всички тези ценности, които в продължение на 30 години бяха недооценявани и забравяни у нас.

Спомних си известната мисъл, че онзи, който е прековал мечовете си в плугове, се е обрекъл на това, да оре за тези, които не са направили това.

Тази година повече от един милион души взеха участие в похода на „Безсмъртния полк“ и те отидоха да почетат паметта на героите, въпреки силния дъжд.

Изненадващо никой от активистите не се опита да наруши хода на това събитие (за разлика от Карлови Вари). Хиляди доброволци взеха участие в организирането на марша.

Един от лозунгите се отличаваше с особено дълбок смисъл: „Благодаря ти, дядо за свободата!“ Спомних си, как безчувствено се отнася нашата държава към старците, които са заставени да живеят в бедност с мизерните си пенсии, забравяйки за това, че те са работили за нашата страна, а много от тях са воювали.

По този начин Русия демонстрира нагледно всички традиционни ценности, които в Европейския съюз, поне в Западна Европа, либералите вече са успели да потиснат и почти унищожат.

И така, най-накрая може да се формулира с какво Русия заплашва западната „либерална демокрация“: откровен патриотизъм, уважение към традициите, благодарност към предците за защитата на родината и оцеляването на народа. Накрая ще посочим най-страшното за всички самозвани евронравоучения: Русия (помислете си само!) култивира тези ценности в своите деца и презира тези, които трескаво работят за разпадането на обществото и традиционните национални и семейни ценности.

Така Русия заплашва Европейския съюз не с военна сила, а със силата на здравия разум, уважението към историята и предците. Ето защо е необходимо да се налагат все повече и повече нови (безсмислени) санкции срещу Русия. Ето защо в чешките медии, които „обичат истината“, има непрекъсната кампания срещу Русия.

А този, който възразява срещу антируската демагогия, е „руска хлебарка“ и путински агент!

И така, на въпроса в заглавието: „Трябва ли да се страхуваме от Русия?” – можете да отговорите: „За всеки е различно“. Консервативните традиционалисти и патриоти не се страхуват от Русия.

(Превод: Агенция „Фокус)

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (39)

 1. Хайде сега онзи с десетките никнейми, първият от които е „русофоб“, да се опита да изтрие халюцинациите си от мозъка и внимателно да прочете публикацията. После, ако може да обори с факти поне едно от написаните твърдения. (Но с факти, не с лозунги и смахнати глупости, ако не иска да прилича на безмозъчна протоплазма). Ако е необходимо, нека първо да си изпие жълтите и сините хапчета, за да не ни предлага словесна помия. Надявам се да не се оплита в кухи фрази, които да прикриват истината, че нищо не разбира

  1. Странно как русолизците едни и същи неща определяте като престъпления, когато става дума за ГЕРБ и за ценности, когато става дума за Русия. Пък и сте достатъчно прости да се пъчите с тая шизофрения.

   1. ЕВРОПЕЙСКА ЦЕННОСТ. ДА СЕ ШЛЯКАТ ПЕДАЛИТЕ. ТЕ ТОВА Е каза:

    Не престъпления тъпан с тъпана ти. Педерастията е гнусотия в очите на Бога. Чети Библията. Не Русофилите. В Библията го пише тъпан с тъпана ти проЗД

   2. Ако ГЕРБ изгони фондацийте на Сорос от България, ако престанат да ни убеждават, че сме си живяли мирно и прекрасно под Турско робство, ако отстояваха интересите на България, а не на ЕС, САЩ и НАТО, като да построят Южен поток например, ако Борисов не вземаше всяко важно решение в Американското посолство, щехме да харесваме ГЕРБ.
    Путин казва “Аз обичам най-много Русия“ и действията му потвърждават това!
    Кой от нашите политици казва това. Всички се кълнат във вярност в Европейските ценности.

  2. Заплашва или не – няма значение. Важното е РУСИЯ ДА БЪДЕ НАПЪЛНО ИЗКЛЮЧЕНА ОТ ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ ДЕЛА, КОНКУРСИ, ШАМПИОНАТИ и СТРУКТУРИ. Да си стоят там в Азия и да плашат гаргите с бомбите и ракетите си.

   1. Най- големият производител на газ. На пшеница. На петрол. Имат си всичко. Русия не може да се изолира. Това е въображение в болните ви педарски мозъци.

 2. Къде е Л.А.Й.Н.О.Т.О -божидар михайлов?Не че искам да чета уникалните му простотии и злобни нападки срещу всичко руско,но се учудвам,че този торен червей закъснява?Да живее братска РУСИЯ !!!

 3. Да, една от най-корумпираните страни в света. Това ли са ценностите ? Не минава ден, в който вестниците им да не пишат, че са хнанали висш чиновник или чегке с милиони подкупи. Крадат се цили бизнеси, вериги магазини , фирми , банки…При това ловят дребнити. Идрите са рриятели на Путин. Че е традиция там да се краде е известно още от романово време. Къде остана християнското „не кради“? Благодаря, да си ги държат традициите и ценностите за тях

  1. Аууу, само в Русия се краде! Миналата година в Германия са изхарчени 23 милиарда за емигрантите, колко мислиш са стигнали до тях. Филхармонията в Хамбург е излязла 4 пъти по-скъпа, летището в Берлин е глътнало милиарди и продължава да гълта. Това защото не крадат. Краде се по цял свят. Но “свободната“ западна преса си трайка за това, както и за престъпленияна на емигрантите, но ако нещо много по-дребно се случи в Русия се вдига шум до небесата.

  2. и аз това казвам всеки ден – евроатлантиците да си заврат смрадливите ценности в задниците си!

   1. Коментирате прекалено бързо, моля, намалете темпото.

 4. Цензоре, наблюдателе, разпознати сте!
  Пп. поне да си бяхте обръснали гърдите, че така – още повече гнус…

  1. Коментирате прекалено бързо, моля, намалете темпото.

 5. Особена ценност е да избиеш 20 милиона от съгражданите си и да се правиш, че нищо не се е случило.
  Двадесет милиона убийства отговарят поне на 2 милиона убийци, които предават ценностите си на следващите поколения. Нищо чудно, че там пак се кланят на Сталин. Нищо чудно, че Путин финансира неофашистите в Германия и Италия, с които уж се борили преди. Ето това са ценностите от които българските русофилски дегенерати се възхищавате.

  1. Стига с тези 20 мил. жертви на Сталин! Това е броя на жертвите от Втората световна война. Най-заклетите критици на Сталин му приписват 1.5 мил., но историците смятат, че цифрата е силно завишена.
   Освен това говорим за Русия сега, е не за СССР преди 60-70 години. Ако имаш някакви реални факти срещу Русия днес сподели ги.

  2. божо пак са го изпуснали от лудницата…

 6. За всеки, който уважава Русия казвате че е шизофреник. Не е ли шизофрения вашата омраза към нея?

 7. За всеки, който уважава Русия казвате че е шизофреник. Не е ли шизофрения вашата омраза към нея?

 8. Да уважаваш руската култура и нормалните руси е едно, а да лижел ануса на Кремълския изрод, е СЪВСЕМ ДРУГО……

 9. Да уважаваш руската култура и нормалните руси е едно, а да лижеш ануса на Кремълския изрод, е СЪВСЕМ ДРУГО……

  1. Русофоб ти си обичаш патока на Сорос , нали извратеняк !

 10. Като чета коментарите ви няамам думи. Света отива по дяволите за съжаление.

 11. КАТ РУСИЯ НЯМА ДРУГА,
  ТЪЙ ВЕЛИКА НА СВЕТА,
  ТЯ НА ФОБА Е ОПОРА,
  НЕГОВАТА ВИСОТА,

  С РУСИЯ НА УСТА,
  ОТ СУТРИНТА ДО СУТРИНТА.

  УРААА

 12. Какви ценности?Путин е парясник, това хистиянско ли е. Пропаганда. Някаква анонимка. Аве вие в Чехия сте големи ибрикчии. Обърнахте резбата заради русия.

 13. ДАВАМ $2000 И БЕЗПЛАТЕН ЕДНОПОСОЧЕН БИЛЕТ НА ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА ЕМИГРИРАТ В РУСИЯ!!!

  1. То и през втората световна е имало възгордяли се .Видяхме как свърши. Пак еврогейците се възгордяват. На какво. На милионите араби. Споко. За русия ще има желаещи. Почакай още малко и ще видиш какъв обрат ще настане в света

 14. Ценности? Традиции? Русия се управлява от КГБ. Русия – това е КГБ. Забравете за руски ценности и традиции. След като пукна извергът Брежнев, Василий Кузнецов застана начело на Империята на злото, но КГБ му би шута, за да назначи шефа на КГБ Андропов. След по-малко от година и този изверг пукна. Кузнецов зае пак вакантното място, но КГБ за втори път му би шута, за да назначи НОВИЯ ШЕФ НА КГБ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА СССР: Константин Черненко. Обаче и той пукна след по-малко от година. Кузнецов отново е водач на СССР, но КГБ е в ужас – всеки новоназначен пукясва след по-малко от година. Следва Громико – един от тримата от групата на КГБ, които управляват СССР заедно с Устинов и Андропов. След тах идва Горбачов и разтуря Империята на Злото. След него е НЕЗАВИСИМИЯТ Борис Елцин, който разтуря нацистката (национализъм + социализъм) партия КПСС. Следват 4 президенти на Русия и ОТНОВО КГБ Е НА ВЛАСТ ЧРЕЗ ВЛАДИМИР П-У-Т-И-Н, който възстановява ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО НА ЗЕМЯТА. Какви ценноти, какви 5 лева, какво кисело мляко. РУСИЯ – ТОВА Е КГБ.

  1. КАЖИ СЕГА ЗА ТИЯ ДЕТО ТИ ПЛАЩАТ ЦЕНТОВЕ КАПУТ ПРЕПЪЛНЕН. оТ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ДОСЕГА СА НАПРАВИЛИ НАД 100 ВОЙНИ. мИЛИОНИ ИЗБИТИ. дЕСЕТКИ ОГРАБЕНИ И РАЗРУШЕНИ ДЪРЖАВИ. ТИ НА ТЯХ ЛИ СЛУГУВАШ БЕ ДА ТИ ЕБА МАЙКАТА ДОЛНА

   1. Прекалил с простотията. Това са факти. Има ги навсякъде.

 15. TOVA KOETO E V CHEXIJ E SASHTOTO,KATO I PRI NAS!EDNO KAM EDNO!PO ED
  IN,,MODEL,,I ,,TEXNOLOGII,,! NO NAS,NE NI INTERESUVAT DRUGITE!DA SI PRAVJT,KAKVOTO SI ISKAT!NAS NI INTERESUVA,NASHIJT SI BALGARSKI,KULTU
  REN I SOTZIALEN MODEL!I ZASHTITA NA NASHIJT SI INTERES,A NE CHUZDI!

  1. Съгласен съм с каквото казваш, ама пиши на кирилица ве, човек. Имаме такава хубава азбука, където всяка буква е звук, и винаги е този звук. Не като латинската, дори буквите им двулични, като мисленето им.

 16. Дъртите русофилски пачаври и троловете на КГБ прекаляват с глупостите си. РУСОФОБИТЕ НЕ СА АМЕРИКАНОФИЛИ. Това трябва да влезе в бронираните им циментени тикви. Не искам нито меда, нито жилото им. Не искам руски инвестиции, оръжия, фирми, самолети, попове, банки, паметници и т.н., защото РУСИЯ ДНЕС – ТОВА Е К.Г.Б. Това не е Русия на Гогол, Достоевски, царица Екатерина и Петър I.

  1. СОРОС СКОРО ЩЕ ПУКНЕ. ЧИЙ ЗАДНИК ЩЕ ЛИЖЕШ ТОГАВА каза:

   КОВРО. ТЕБЕ КВО ТЕ ЕБЕ КОЙ УПРАВЛЯВА РУСИЯ. ТОВА СИ Е ПРОБЛЕМ НА РУСНАЦИТЕ. АМА КАКТО ВИЖДАМ СОРОС КОВРИТЕ ИСКАТЕ НАКЛОН НА ХУЯ НА ЦЕЛИЯТ СВЯТ ДА ДАВАТЕ. СМЕНЯТ СЕ ПРАВИТЕЛСТВА И ПОСЛЕ КОНЦЕСИИ О ХОП- НАРОДА ОГРАБЕН. АМА С РУСИЯ НЕ СТАВА. ЗА ТОВА ВИ БОЛИ ВАС СОРОС КОВРИТЕ И НАКРАЯ И ТЕБЕ ЦЕНТАЖИЯТА

 17. С РУСИЯ НА УСТА
  ДО КРАЯ НА СВЕТА

  БЕЭ РУСИЯ СИ Е ПУСТОТА
  ДО КРАЯ НА СВЕТА

  И НЯМА ЩО ДА КАЖЕШ
  И СЪС ЭЛОБА И ЭЛЪЧ
  ДА СЕ НАМАЖЕШ

  УРААА

 18. Всички мислещи руси мразят Кремълското джкдже, което скоро ще гръмне и Русия ще влезе в ЕС !!! А вие , боклуците сталинисти ще ме цунете отзаде…..

 19. КАТ РУСИЯ НЯМА,
  ТЪЙ ВЕЛИКА НА СВЕТА

  ИВАНА ВАЭОВА ЦЕЛУНИ,
  КЪДЕ СИ ИЭБЕРШ ТИ

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.