Глория с нови кадри с любимия

Акция на спецпрокуратурата и ГДБОП в Несебър

Зоран Заев свиква предсрочни избори

Над половин милион души на пореден протест в Барселона, десетки ранени и арестувани

Диета без глутен повишава либидото

Вълко Червенков нямал брак с жена си На младини се готвел за актьор, като държавен глава пишел епиграми под псевдоним

Откриха африканска чума по мъртво диво прасе в Габровско

Две коли катастрофираха в Бистрица, едната се вряза в къща

Борис Джонсън: Нова отсрочка за Брекзит ще бъде безполезна и скъпа

Карфиолът е истински аристократ

59-годишен мъж застреля друг при битов скандал в Ловешко Извършителят е задържан

Абсурдни партии в битка за гласове Щури формации в Европа и САЩ засенчват родните колорити

С колцентър са намалени с 1,5 млн.лева дълговете на клиенти към „ВиК“ в Сливен

С над 1,5 млн.лева или от 12,5 на 11 млн.лева са намалели задълженията на граждани и фирми към „ВиК“ в Сливен за неплатена вода – съобщиха от дружеството. Данните обхващат периода от ноември 2015 г., когато е създаден колцентърът за работа с клиенти, досега.

Колцентърът събира както стари, така и текущи задължения. Събираемостта му в последните месеци възлизала на 105-110 процента. През февруари при планирани 300 хил. са събрани 400 хил.лева.
В колцентъра работят 12 оператора. Те разполагат със съвременни технологии за установяване и уточняване на дължимите суми. Четири мобилни екипа пък посещават по адреси длъжниците и уговарят възможностите за погасяване на натрупаните от тях борчове.

От дружеството съобщиха още, че към момента гражданите имат повече задължения от фирмите, за разлика от минали години. Заведени били съдебни дела срещу 2 500 некоректни платци със задължения за общо 5,5 млн.лева. Най-големите дългове на граждани били до 14 хил.лева, а на фирми – до 18 хил.лева. Най-изрядни клиенти пък били жителите на котленските села Ябланово, Тича, Феларетово и Малко село. Хората от тези населени места не оставяли непогасена сметка и в момента са изплатили 90 на сто от текущите си задължения.
В ромските махали със събирането на дълговете били натоварени местни инкасатори. Намеренията са във всеки дом да бъде поставен водомер. В бизнесплана на дружеството било заложено в следващите 4 години да бъдат подменени 64 хил. водомера.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.