С колцентър са намалени с 1,5 млн. лева дълговете на клиенти към "ВиК" в Сливен

Снимка: Архив

С над 1,5 млн. лева или от 12,5 на 11 млн. лева са намалели задълженията на граждани и фирми към "ВиК" в Сливен за неплатена вода - съобщиха от дружеството. Данните обхващат периода от ноември 2015 г., когато е създаден колцентърът за работа с клиенти, досега.

Колцентърът събира както стари, така и текущи задължения. Събираемостта му в последните месеци възлизала на 105-110 процента. През февруари при планирани 300 хил. са събрани 400 хил.лева.

В колцентъра работят 12 оператора. Те разполагат със съвременни технологии за установяване и уточняване на дължимите суми. Четири мобилни екипа пък посещават по адреси длъжниците и уговарят възможностите за погасяване на натрупаните от тях борчове.

От дружеството съобщиха още, че към момента гражданите имат повече задължения от фирмите, за разлика от минали години. Заведени били съдебни дела срещу 2 500 некоректни платци със задължения за общо 5,5 млн.лева. Най-големите дългове на граждани били до 14 хил.лева, а на фирми - до 18 хил.лева. Най-изрядни клиенти пък били жителите на котленските села Ябланово, Тича, Феларетово и Малко село. Хората от тези населени места не оставяли непогасена сметка и в момента са изплатили 90 на сто от текущите си задължения.

В ромските махали със събирането на дълговете били натоварени местни инкасатори. Намеренията са във всеки дом да бъде поставен водомер. В бизнесплана на дружеството било заложено в следващите 4 години да бъдат подменени 64 хил. водомера.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони