S&P повиши рейтинга на Испания въпреки каталунската криза

Валежите продължават и днес

Григор Димитров отново на пътя на победите (ВИДЕО) Българинът отстрани германец в първия си мач на турнира в Маями

На 24 март 2018 да почерпят

Конкурс излъчи най-надеждния пикап Потребителите заявяват своите впечатления

Автобус пламна в движение в Търново

Илон Мъск изтри страницата на SpaceX от фейсбук

Лъвовете паднаха с 0:1 от Босна и Херцеговина Дузпа и червен картон спънаха нашите

Путин обещал на Ципрас да говори с Ердоган за турските провокации в Егейско море

Германия ни предлага бойни машини Boxer Проектът на пехотата е за 1,2 млд. лв за 158 БТР-а

Турция преговаря със САЩ за закупуване на системи за противоракетна отбрана Анкара не се е отказала и от руските С-400

Ципрас против „опростена версия“ по спора за името на Македония

Създават социален фонд за неосигурени Три варианта за модел на управление на сектора ще бъдат предложени

Крадец задигна кола, докато собственичката я чисти от снега

Политически покер Европа-Турция във Варна Бойко Борисов: Отношенията са крайно влошени

С кредитните карти разполагаме със средства по всяко време

Пламена Керанова е директор на Алианц Банк България в гр. Хасково от 2006 г.

Пламена Керанова – директор на Бизнес център Хасково на Алианц Банк България пред “Труд”

– Разплащанията с банкови карти вече са част от ежедневието на всеки човек. Защо потребителят да избере кредитна карта?

– В забързаното ежедневие и разнообразието от дигитални услуги едва ли можем да си представим живота без банковите карти, които ни предоставят възможност за непрекъснат достъп до банковата сметка в страната и чужбина. Аз лично избрах да имам кредитна карта, защото ми дава свободата да ползвам средства на кредит до определен лимит, най-вече в непредвидени ситуации и липса на налични пари. При кредитните карти има т.нар. гратисен период, в който върху използваните пари не се начислява лихва. В Алианц Банк този период е до 15-то число на месеца следващ покупката. На практика с кредитната карта ползвам средства за бъдещи разходи без допълнително оскъпяване и без блокиране на лични средства за дълъг период. Например, ако резервирате сега почивка за Коледа, защото цената е с отстъпка, дължимата сума ще бъде блокирана от кредитния лимит на картата и ще гарантира плащане на задължението към хотел и др. Вариант е картата да се ползва и за разсрочено изплащане на почивката или пътуването.

– По какви критерии да избираме кредитна карта?

– Изборът на кредитна карта трябва да започне с типа плащания, които планирате да осъществите. Съветът ми е да прецените за какво основно ще ползвате картата и да се консултирате с банковия експерт, който ще ви помогне с избора. Безспорно важни са лихвата, гратисния период и таксите за обслужване, но бих посъветвала да се запознаете и с допълнителните услуги, които ще получите – промоционални лихви и такси, отстъпки при пазаруване, безплатни застраховки, SMS-известяване. Например Алианц Банк предоставя преференциална лихва през първите 3 месеца от издаване на картата от 0,57% на месец. Предлагаме и допълнителни бонуси като отстъпки, безплатни застраховки или “кеш-бек”, както и възможността да спестяват в полза на своето детe. За всяко плащане над 50 лв. клиентите ни получават бонус от 50 стотинки. Ако за шестмесечието броят на тези транзакции е над 30, то бонуса се удвоява. В края на периода събраният бонус се изплаща по детския депозит на скъпия малък човек.

– Какво е нужно да знаем, когато използваме кредитна карта?

– Някои хора се страхуват да имат кредитна карта, но ако са запознати добре с условията и я използват разумно, няма повод за притеснение. Показателно е, че все повече хора се разплащат с нея в търговски обекти или онлайн, които са без такса. Целта е с картата да се извършват безкасови плащания. Има възможност да се теглят и пари в брой, но лихвата започва да тече от датата на тегленето, няма гратисен период и клиента дължи такса. Съветът ми е сумите, които ползвате от кредитния лимит, да не надхвърлят размера, който може да възстановите през гратисния период. Ако не можете да платите цялото задължение, проверете колко е минималната вноска, за да не ви бъдат начислени допълнителни лихви. Днес банките имат улеснени процедури за кандидатстване за кредитни карти. Експертите в Алианц Банк ще ви предоставят предварително цялата необходима информация – условия, лихви и такси.

– Как можем да се предпазим от източване на картата?

– Моят съвет е да бъдете внимателни при използване на картата и винаги да прикривате ПИН кода при въвеждане. Всички карти на Алианц Банк са с включена 3D защита, която осигурява максимално ниво на сигурност при плащания в Интернет. SMS-известяването също е полезно, защото може да забележите неоторизирано теглене на средства. За защитата и сигурността на клиентите ни предлагаме и застраховка „Сейф Кард“ като превантивна мярка срещу злоупотреби в случай на кражба или загуба.

– Какво е предимството на Алианц Банк България?

– Това, което ни отличава са финансовата стабилност, добрите продукти с точни и ясни условия, без скрити такси и качественото обслужване. Като част от групата на Алианц България при нас клиентите получават цялостни финансови решения – банкиране, застраховане, пенсионно осигуряване и лизинг.

Нашият гост: Пламена Керанова е директор на Алианц Банк България в гр. Хасково от 2006 г. В банковата сфера е от 1999 г. като преминава през различни нива. Обича да прекарва всяка свободна минута със своето семейство, да пътува и опознава културата, обичаите и природата на различни страни.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. По заглавието реших, че интервюто е от примерно далечната 2004 година, когато щеше да е релевантно. После видях, че е от преди дни и крайно се учудих. Дори платените статии трябва да са полезни и в крак с времето, дори най-вече те. Все пак парите на акционерите харчите, дами и господа.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.