Бети Уайт – щура тийнейджърка в тяло на 97 Актрисата е включена в рекордите на Гинес за най-дълга телевизионна кариера

6,8 по Рихтер разлюля Нова Каледония

Ердоган: Анкара ще произвежда заедно с Москва системите „Ес-500“

Проф. Връбка Орбецова: Липсата на обич повишава смъртността от инфаркт три пъти

Даниел Крейг: Всеки актьор може да бъде агент 007

Секретарят на община Костенец: Стоян Зайков е много затворен и няма много приятели, това затруднява търсенето му

Холандия е големият победител на финала на „Евровизия“ (ВИДЕО)

Двама загинаха, след като се задушиха в септична яма в свинекомплекс

Къде хора на валидол се опитват да обучават хора на екстази?

Меркел заяви, че Германия подкрепя европейската перспектива за Западните Балкани

В Австрия обсъждат дата за предсрочни парламентарни избори

Тереза Мей обмисля подобрен пакет от мерки за Брекзит

Саудитски министър обвини Иран, че дестабилизира Близкия Изток

Луди зодии по шестобалната система

С кредитните карти разполагаме със средства по всяко време

Пламена Керанова – директор на Бизнес център Хасково на Алианц Банк България пред „Труд“

– Разплащанията с банкови карти вече са част от ежедневието на всеки човек. Защо потребителят да избере кредитна карта?

– В забързаното ежедневие и разнообразието от дигитални услуги едва ли можем да си представим живота без банковите карти, които ни предоставят възможност за непрекъснат достъп до банковата сметка в страната и чужбина. Аз лично избрах да имам кредитна карта, защото ми дава свободата да ползвам средства на кредит до определен лимит, най-вече в непредвидени ситуации и липса на налични пари. При кредитните карти има т.нар. гратисен период, в който върху използваните пари не се начислява лихва. В Алианц Банк този период е до 15-то число на месеца следващ покупката. На практика с кредитната карта ползвам средства за бъдещи разходи без допълнително оскъпяване и без блокиране на лични средства за дълъг период. Например, ако резервирате сега почивка за Коледа, защото цената е с отстъпка, дължимата сума ще бъде блокирана от кредитния лимит на картата и ще гарантира плащане на задължението към хотел и др. Вариант е картата да се ползва и за разсрочено изплащане на почивката или пътуването.

– По какви критерии да избираме кредитна карта?

– Изборът на кредитна карта трябва да започне с типа плащания, които планирате да осъществите. Съветът ми е да прецените за какво основно ще ползвате картата и да се консултирате с банковия експерт, който ще ви помогне с избора. Безспорно важни са лихвата, гратисния период и таксите за обслужване, но бих посъветвала да се запознаете и с допълнителните услуги, които ще получите – промоционални лихви и такси, отстъпки при пазаруване, безплатни застраховки, SMS-известяване. Например Алианц Банк предоставя преференциална лихва през първите 3 месеца от издаване на картата от 0,57% на месец. Предлагаме и допълнителни бонуси като отстъпки, безплатни застраховки или „кеш-бек“, както и възможността да спестяват в полза на своето детe. За всяко плащане над 50 лв. клиентите ни получават бонус от 50 стотинки. Ако за шестмесечието броят на тези транзакции е над 30, то бонуса се удвоява. В края на периода събраният бонус се изплаща по детския депозит на скъпия малък човек.

– Какво е нужно да знаем, когато използваме кредитна карта?

– Някои хора се страхуват да имат кредитна карта, но ако са запознати добре с условията и я използват разумно, няма повод за притеснение. Показателно е, че все повече хора се разплащат с нея в търговски обекти или онлайн, които са без такса. Целта е с картата да се извършват безкасови плащания. Има възможност да се теглят и пари в брой, но лихвата започва да тече от датата на тегленето, няма гратисен период и клиента дължи такса. Съветът ми е сумите, които ползвате от кредитния лимит, да не надхвърлят размера, който може да възстановите през гратисния период. Ако не можете да платите цялото задължение, проверете колко е минималната вноска, за да не ви бъдат начислени допълнителни лихви. Днес банките имат улеснени процедури за кандидатстване за кредитни карти. Експертите в Алианц Банк ще ви предоставят предварително цялата необходима информация – условия, лихви и такси.

– Как можем да се предпазим от източване на картата?

– Моят съвет е да бъдете внимателни при използване на картата и винаги да прикривате ПИН кода при въвеждане. Всички карти на Алианц Банк са с включена 3D защита, която осигурява максимално ниво на сигурност при плащания в Интернет. SMS-известяването също е полезно, защото може да забележите неоторизирано теглене на средства. За защитата и сигурността на клиентите ни предлагаме и застраховка „Сейф Кард“ като превантивна мярка срещу злоупотреби в случай на кражба или загуба.

– Какво е предимството на Алианц Банк България?

– Това, което ни отличава са финансовата стабилност, добрите продукти с точни и ясни условия, без скрити такси и качественото обслужване. Като част от групата на Алианц България при нас клиентите получават цялостни финансови решения – банкиране, застраховане, пенсионно осигуряване и лизинг.

Нашият гост: Пламена Керанова е директор на Алианц Банк България в гр. Хасково от 2006 г. В банковата сфера е от 1999 г. като преминава през различни нива. Обича да прекарва всяка свободна минута със своето семейство, да пътува и опознава културата, обичаите и природата на различни страни.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. По заглавието реших, че интервюто е от примерно далечната 2004 година, когато щеше да е релевантно. После видях, че е от преди дни и крайно се учудих. Дори платените статии трябва да са полезни и в крак с времето, дори най-вече те. Все пак парите на акционерите харчите, дами и господа.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.