С литургия и водосвет почетоха иконата на Света Богородица "Всецарица"

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи литургия и извърши водосвет на празника на чудотворната икона на Света Богородица "Всецарица" във варненския храм "Св.Атанасий".

Стотици се помолиха пред нея, защото има благодатта да изцелява болни от рак.Неиният чудотворен образ помага за избавяне от магии, зависимости от алкохол и дрога. Много чудеса са станали през последните години в Гърция, Русия, Сърбия, Украйна, а сега вече и в България. Във Варна е едното от двете копия на чудотворната икона, а другото е в храм в Русия.Тя е дело на иконописец-монах от Света Гора Атон, като той е направил двете точни копия на "Всецарица" за утешение на вярващите и в подкрепа на боледуващи и страдащи.

През 2014 година с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и по инициатива на църковното настоятелство при храм „Св. Атанасий” във Варна бе донесено копието на чудотворната икона „Всецарица” от манастира "Ватопед" на Света Гора.

По благословението на игумена на Ватопедския манастир, архимандрит Ефрем преди това е било поставено до оригинала и се е отслужил акатист пред двете икони. После в продължение на 40 дни иконата е престояла в олтара на централния храм в манастира, като е била изнасяна при отслужване на акатиста към Божията майка - „Всецарица”.

Коментари

Задължително поле