С мартенички окичват най-малките пациенти на болницата в Търново

Най-малките пациенти във великотърновската областна болница ще получат в сряда благотворително закупени мартенички. Традиционните червено-бели символи са изработени от обитателите на Старческия дом в старата столица и от децата и младежите в Дневен Център за деца с увреждания във В. Търново.

Мартеничките са произведени в ателиетата по арт терапия, която тези социални центрове осигуряват за своите потребители.

Практиката е показала, че тази дейност се отразява изключително благоприятно на потребителите на социални услуги, категорична е кандидат-депутатът Росица Димитрова, която е четиринадесета в листата на ГЕРБ. Докато творят, хората в социалните центрове се чувстват значими, развиват своите умения и имат възможност да стигнат до широката общественост, обясни Димитрова. По нейна инициатива, тя, заедно с проф. Любомира Попова, Нейко Генчев, Георги Давидов и Георги Недев от листата на ГЕРБ откупиха всички мартенички, които социалните центрове не са успели да продадат на благотворителните си щандове. Освен радост за децата, това е и подкрепа за социалните звена, тъй като със средствата могат да се закупят нови материали, за да продължи трудовата терапията.

Подрастващите, настанени в детското отделение на МОБАЛ „д-р Стефан Черкезов“ утре ще получат мартеничките лично от началника на отделението д-р Валентин Точков, също част от силната листа на ГЕРБ с кандидати за народни представители, която е с номер 11 в изборната бюлетина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини