С много настроение и фойерверки запалиха светлините на празничната елха в Пловдив

елха, Пловдив

В Пловдив тази вечер тържествено бяха запалени светлините на празничната елха на площад "Стефан Стамболов" пред сградата на общината.

Символичната церемония бе извършена от кмета на града инж. Иван Тотев заедно с малките талантливи изпълнители от Хора на пловдивските момчета "Стефка Благоева". Малки и големи пловдивчани се включиха в обратното броене, с което бе поставено началото на коледно-новогодишните празници в града под тепетата.

Градоначалникът припомни, че е поставил начало на традицията да се украсява живо празнично дърво вместо отсечена елха от Родопите. От 2 години това е млада кавказка ела, засадена на мястото  на елхата, символизираща раждането на 300-хилядния пловдивчанин през 70-те години на миналия век. Старото дърво, което се украсяваше в продължение на няколко години, бе повалено от силна буря през лятото на 2014 г.

Кметът благодари на Хора на пловдивските момчета с диригент Милка Толедова и на ансамбъл "Тракия" за това, че допринесоха за доброто настроение на всички с прекрасните коледни песни и красивите български хора. "Пожелавам много здраве, семейно щастие и уют и нека посрещнем една прекрасна Коледа", заяви Иван Тотев. След включването на светлините на елхата небето над площад "Стефан Стамболов" бе озарено от пищна заря.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони