С молебен за здраве и успех ГЕРБ-Смолян откри кампанията си за евроизборите

Снимки: ПП ГЕРБ.

С молебен за здраве и успех в църквата „Св. Висарион Смоленски“ ГЕРБ откри кампанията си в Смолян. Благословията на божия наместник в светата обител бе за 17-те кандидати за Европейския парламент от листата на ГЕРБ-СДС.

„Ние тръгваме в предизборната кампания с намерение за толерантен подход и градивни послания, защото сега е моментът да се поставят европейските приоритети. Смятам да разясним какви са предизвикателствата пред ЕС и българската перспектива“, заяви д-р Даниела Дариткова – председател на Парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрание и на здравната комисия.

Ние искаме да разчитаме на сигурна България в сигурна Европа - от гледна точка на външни граници, индивидуалната сигурност на всеки човек, социална сигурност и защита. Ще предложим политики, които чрез европейската солидарност да допринесат за по-добро качество на живот в България, сравнимо с това на средните европейци“, каза д-р Дариткова.

По думите й вече има добра традиция евролистата да е с представител от Смолянска област.

„Марин Захариев е действащ заместник-кмет, отговарящ на представите за европейски депутат - млад, добре образован, със сериозен административен опит. Смятам, че той е достоен представител на Смолянска област в европейската листа на ГЕРБ“, подчерта тя.

Според Марин Захариев ПП ГЕРБ е доказала в годините, че залага на позитивна кампания, на послания и ангажименти, почиващи на реални факти, постижими цели и реално свършена работа.

„В рамките на настоящата кампания смятаме да покажем всичко, което свършихме, да си дадем среща с избирателя, за да може заедно да начертаем планове за бъдещата работа, да чуем въпросите и проблемите на хората, за да може да работим за тях в Европейския парламент“, заяви Захариев. По думите му България е доказала на Европа, че има своите приоритети в глобалното европейско семейство и ги отстоява ежедневно.

„Очакваме хората да дадат на кандидатите на ГЕРБ и СДС най-широко представителство на България в ЕП и заедно с най-голямата група на ЕНП да работим за по-добро бъдеще, повече кохезия и политики, насочени към всеки гражданин на България. А за да се случи това, призовавам към висока избирателна активност. Не трябва да оставяме някой друг да решава вместо нас“, подчерта кандидат-депутатът.

Областният координатор на ГЕРБ Николай Мелемов заяви, че структурата няма да изневери на себе си и кампанията ще протече в срещи и диалог с хората. „Посланията ни ще са позитивни. Ще говорим с хората за ценности и приоритети, ще обясняваме защо е важно да се гласува на тези избори. А хора като Марин Захариев са бъдещето на нашия град, на нашата държава - млади, образовани, запознати с работата на европейските институции, с проблемите на хората в града и в планината. Смятам, че той ще е достоен представител на Смолян, Родопите и България в Европейския парламент, че умело ще защитава нашите интереси“, подчерта Мелемов.

На церемонията присъстваха още Иван Кънев – общински лидер на СДС, общински съветници, членове и симпатизанти на двете партии.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика