С над 6 милиона лева ремонтират бул. „България“

Още 90 млн. лв. инвестират в града

Разкриват нови места за ясла в столицата

Столичната община ще отдели 6,5 млн. лв. за ремонт на бул. “България”. Това е нов обект, включен в капиталовата програма на града, съобщи зам.-кметът на София Дончо Барбалов. Пред “Труд” от градската управа уточниха, че предстои да бъде решено дали ремонтът да бъде в по отсечката от НДК до бул. “Гешов”, или в района от бул. “Гоце Делчев” до Околовръстния път.

Проектобюджетът на София за 2019 г. ще бъде гледан в Общинския съвет на 31 януари. Сега той е 1,7 млрд. лв., а първоначално обявения беше 1,5 млрд. лв. Капиталовата програма към него нарасна с 90 млн. лв. и стана 632 млн. лв. заради доброто изпълнение на приходите на общината. 15,7 млн. лв. - с 8 млн. лв. повече от предвиденото, отиват за ремонти на улици и мостове. Отпускат допълнително и 22 млн. лв. за покупката на 10 нови метровлака. Те струват 88 млн. лв. и идват в София до 3 г. С тях влаковете за третия метролъч ще станат 30.

3 млн. лв. допълнително отиват за нови велоалеи. С 5 млн. лв. ще бъдат изградени две сгради за яслени групи в “Триадица” и “Красно село” и ще бъдат разкрити места за 120 деца. 5,7 млн. лв. са за ремонти и апаратура в здравни заведения. За образователна инфраструктура отпускат 40,1 млн. лв. което е с 4,5 млн. лв. повече от предвиденото. През 2019 г. строят 15 забавачки. С 5 млн. лв. градят детски площадки, а с 9,9 млн. лв. - паркове.

Коментари

Задължително поле