С от 100 до 300 лева увеличават заплатите на служители в НИМ

От 1 януари 2017 г. ръководството на Националния исторически музей (НИМ) увеличава заплатите от 100 до 300 лв. на всички служители в музея, съобщиха от НИМ. По този начин от музея се включват към кампанията на КНСБ - "Искам още 100 лева към заплатата ми".

Средната заплата в НИМ досега е около 700 лева, уточняват от музея. Увеличението на заплатите в НИМ стана възможно след преминаването към нова система - националните музеи преминаха на делегиран бюджет като ръководството на музеите бе оставено да използва всички приходи за дейности и за повишение на работните заплати.

Още от 1 януари 2016 г. заплатите на служителите в НИМ бяха повишени с 23%. Сега, макар че годината не е завършила, балансът за 11-те месеца показва, че е възможно освен да бъдат посрещнати разходите за археологически разкопки, консервация и реставрация на новопостъпили паметници, издателската дейност на научните специалисти в музея, може да бъде повишена заплатата на служителите.

За работниците увеличението ще е от 100 до 300 лева, за началниците на отделите повишението ще бъде още по-голямо.

По този начин НИМ доказва, че съжденията на президента на КНСБ г-н Пламен Димитров, са правилни - при добър мениджмънт заплатите в България могат да бъдат увеличени със 100 и повече лева, уверяват от ръководството на Националния исторически музей.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България