С панихида беше почетена паметта на загиналите герои (СНИМКИ)

Панихида по повод Архангелова /мъжка/ задушница беше отслужена от Тивериополския епископ Тихон пред Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища.

На този ден отдаваме признателност и почитаме паметта на българските военнослужещи, загинали във войните, в операции по поддържане на мира, както и при изпълнение на воинския дълг в мирно време.

На ритуала присъства президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, командирите на Сухопътните войски и на Военновъздушните сили генерал-майор Михаил Попов и генерал-майор Цанко Стойков, представители на ръководството на МО, висши офицери, членове на военнопатриотичните съюзи, депутати.

Бог да ви дава сили в трудните за Българската армия времена и той никой път да не ви оставя в изнемога, се помоли епископ Тирон. Нека се окажем достойни наследници на нашия народ, призова той. По думите му духът на българския воин е нещо, което едва ли има в този жив свят.

Присъстващите коленичиха да почетат паметта на загиналите герои. На военния мемориал бяха поднесени венци и цветя от държавни институции и посолства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България