С пари по проект санират сградата на Пожарната в Благоевград

С пари по проект стартира санирането на сградата на Пожарната служба в Благоевград. Тя е строена преди 51 години, но до сега нито е ремонтирана, нито е обновявана.

Специално за старта на строителните дейности в града пристигна главен комисар Николай Николов - директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и заедно с кмета на града Атанас Камбитов дадоха официален старт на санирането. Проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020” и е на стойност 586 500 лв., а срокът за изпълнение е 12 месеца.

Д-р Атанас Камбитов приветства официалните гости по време на церемонията и изрази удовлетвореност от започващите дейности по проекта. „Много се радвам, че даваме старт на този проект. Той е първият от новия програмен период и първият проект в национален план, който се изпълнява по ОП „Региони в растеж“. Община Благоевград има проекти за 44 млн. лева по същата тази програма, дай Боже, скоро да започнем да изпълняваме и тях, и всички да бъдат завършени успешно.

За ползите от санирането няма да говоря, ние сме лидери в това отношение за цяла България, така и ще бъде! Благодаря на екипа на Община Благоевград и пожелавам успех на изпълнителя“, каза кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

От своя страна директорът на Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов пък заяви, че реализирането на този проект е възможен благодарение на добрата комуникация и доброто взаимодействие с кмета Камбитов и общинска администрация.След сградата на Пожарната, саниране ще бъде направено и на сградата на полицията в града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони