На 19 август 2018 да почерпят

Уникална драма в дебюта на Кристиано Роналдо за „Юве“!

Да те цакат с виртуална бира Най-странните приложения за смартфон с милиони потребители

САЩ готвят санкции за фирмите, които участват в „Северен поток-2“

Петрова нива събра хиляди родолюбци

Маримуртра – балкон, надвесен над морето На 50 години създателят на легендарната ботаническа градина напуска бизнеса и се отдава на хобито си

Владимир Путин: Енергетиката е един от приоритетите в сътрудничеството между Русия и Германия

Руби Роуз ще играе супергероиня лесбийка Тя е секси и обича да се татуира

Прокуратурата се зае със смъртта на родилката в Сливен

На 3 септември стачка ще блокира фериботи и кораби в Гърция

Валя Брадшоу – от модните корици в София до Мериленд Вярвам в магията на усмивката и в това, че хората може да стават по-добри, казва моделът, фотограф и дизайнер

Тежък старт за Йоканович и „Фулъм“ във Висшата лига

Доналд Тръмп е уволнил свързаните с разследването на руската намеса в САЩ

Спасители извадиха тялото на 42-а жертва под рухналия мост в италианския град Генуа

120 000 евро отнесе грък за изхвърлени кученца в контейнер за боклук

С цвете в ръка срещу домашното насилие

“С цвете в ръка срещу домашното насилие” адресира проблемите на две от най-уязвимите социални групи – жени и деца, пострадали от домашно насилие. Усилията в посока подобряването на средата на живот на жертвите на домашно насилие в кризисните центрове подпомага тяхното по-бързо възстановавяне и реинтеграция в обществото. Проектът има дългосрочен ефект, тъй като подпомага Фондация “Асоциация Анимус” в предоставянето на терапевтични услуги в адекватна среда. Информационната кампания към проекта адресира и първоизточника на социалния проблем чрез огласяването на факти за домашното насилие и възможности за действие при сблъскването с такъв случай.

Проектът дава възможност за подпомагането на тези уязвими групи във всяка една локална общност. Обвързването му с Международния ден на жената акцентира върху каузата за равнопоставеност между половете и подсилва ефективността му тъй като използва традицията на празника – подаряването на цветя на жени и майки, за целите на информационната кампания и набирането на средства.

По официални статистически данни, 45% от всички жени в ЕС са били жертва на физически или психически тормоз. По данни на женски и правозащитни организации у нас, всяка четвърта българка е жертва на домашно насилие. По време на директна среща с представители на Фондация “Асоциация Анимус” се запознахме с текущите проблеми на жените и децата, пострадали от домашно насилие в България и нуждите на центъра в гр. София.

Материалната база на центъра е в лошо състояние и има постоянна нужда от поддръжка и подновяване. Средствата, отпуснати от държавата не достигат дори за покриването на битови нужди от първа необходимост. Целите, които си поставихме са:

Дългосрочни цели:
Повишаване на информираността в обществото за проблемите, свързани с домашно насилие;
Популяризиране дейността на Фондация „Асоциация Анимус“ и подобни на нея организации;
Популяризиране дейността на „Ротари Интернешънъл“.

Краткосрочни цели:
Набиране на средства за подпомагане на кризисния център на Фондация „ Асоциация Анимус“, по-конкретно поставяне на външна врата, домофон и камери за наблюдение.

В следствие на предишните четири издания на проекта, Ротаракт клуб „София-Център“ е дарил на центъра: диван. хладилник, маса, печка и др. на стойност над 3000 лв.

Инициативата продължава:
Утре, 8 март, Ви очакваме на ул. Граф Игнатиев 7 (до площад Гарибалди) и на ул. Граф Игнатиев 45 (до Събуей).

Организатори:
Ротаракт клуб София-Тангра
Ротаракт клуб София-Център

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.