На 21 март 2018 да почерпят

Генков на преговори с „Локо“ (София)

Прахът на Стивън Хокинг ще бъде положен в Уестминстърското абатство

Полицията в Пловдив издирва мъж, намерил портфейл с много пари и не го върнал

Старт на ремонта на „Графа“ с финала на европредседателството Корейци искат да правят тикет системата на София

Реферите стягат редиците през уикенда

Висшето поскъпва с 12 на сто от есента По-евтино ще бъде обучението само в Софийския университет, намаленията са между 200 и 500 лева

Доналд Тръмп заяви, че може да се срещне с Владимир Путин в най-близко бъдеще

Тъмната страна на вечното дерби

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 март 2018

Язовир “Кърджали” е започнал да прелива

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

С четвърт милион лева повече приходи в хазната на Община Куклен

Четвърт милион лева повече средства са влезли в хазната на Община Куклен през 2016 г. в сравнение с предходните години, сочат анализите на администрацията. Според кметицата Мария Белчева положителната тенденция се дължи на наложената политика за събиране на стари задължения – за първи път започнаха да се пишат актове за неплатени данъчни задължения и да се стимулират гражданите да си плащат данъците.

Сериозен ръст на приходите има при таксата за битови отпадъци (ТБО). В хазната през 2016 г. са влезли над 500 000 лв., като за сравнение през 2015 година сумата е била 437 000 лева. С 35 000 лв. повече са събрани от данък МПС – в хазната са влезли 150 000 лв., докато през 2015 г. сумата по това приходно перо е била 116 000 лв. Ръст на приходите има и при данъка за недвижими имоти. В общинския бюджет от този налог са влезли 438 000 лв. срещу 366 000 лв. през 2015 г. С 20% са се увеличили и приходите от данък “Придобиване”. “Предприехме мерки за събиране на старите задължения и те дават резултат. Изпратихме писма на собствениците на автомобили и имоти, които не са плащали през последните години и ги подканихме да го направят”, поясни още кметът на Куклен Мария Белчева.

Благодарение на финансовата дисциплина през изминалите 12 месеца в Куклен изцяло се преасфалтираха 2 нови улици, отвори млечна кухня, а с 30 000 лв. се ремонтира час от градския стадион, където изцяло бяха обновени санитарните възли, бани и тоалетни и бе поставена изолация. В ремонта на стадиона се включиха представители на бизнеса и граждани, с чиято помощ се подмениха изцяло седалките и се направиха оградни съоръжения. Така стадионът започна да домакинства на мачове от Югоизточната Трета лига.

Благодарение на събраните приходи бяха обезпечени и социалните услуги в Община Куклен, като се отделиха средства и за издръжката на Център за рехабилитация на деца с увреждания. Средства се отделиха и за подпомагане и развитие на спорта чрез финансиране на клубовете по борба, футбол и баскетбол. Благодарение на икономии от фонд “Работна заплата” в администрацията на Куклен служителите получиха бонуси по Коледа, които не надвишиха 80% от размера на заплатите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.