Още един загинал след стрелбата в Страсбург 7 са тежко ранените, 4 - леко пострадалите

Стрелецът в Страсбург още не е заловен Официална информация от местните власти: ранените са 10

Ваня Стамболова успя, класира се за финала на „Фермата“

Престрелка в близост до коледния базар в Страсбург, има един загинал и трима ранени (ВИДЕО)

Меркел: „Няма възможности“ за промяна на споразумението за Брекзит

Битка за 15 млрд. евро стои зад атаката срещу строителите 1000 машини ще бъдат паркирани на “Цариградско шосе” в София без да пречат на гражданите

Сериозна чистка в „Локо“ (София)

Съдбата на Правителствена решават депутатите Дългът от 33 млн. лв. е от неизплатена надлимитна дейност на болницата

От „Надежда“ в Сливен искат свои съветници, узаконяване на къщите и мечтаят за среща с вътрешния министър

Възрастна жена пропадна в шахта в Пловдив

Будапеща плаши с още антимигрантски кампании

Смог ваканция въвеждат в училище Децата с хронични респираторни проблеми ще могат да си остават вкъщи, според една от мерките на МОН

Вицепремиерът Марияна Николова: Наградите на туризма са показател, че секторът в България се развива успешно

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 12 декември 2018

Пожар затруднява движението в района на Петте кьошета в столицата

С четвърт милион лева повече приходи в хазната на Община Куклен

Четвърт милион лева повече средства са влезли в хазната на Община Куклен през 2016 г. в сравнение с предходните години, сочат анализите на администрацията. Според кметицата Мария Белчева положителната тенденция се дължи на наложената политика за събиране на стари задължения – за първи път започнаха да се пишат актове за неплатени данъчни задължения и да се стимулират гражданите да си плащат данъците.

Сериозен ръст на приходите има при таксата за битови отпадъци (ТБО). В хазната през 2016 г. са влезли над 500 000 лв., като за сравнение през 2015 година сумата е била 437 000 лева. С 35 000 лв. повече са събрани от данък МПС – в хазната са влезли 150 000 лв., докато през 2015 г. сумата по това приходно перо е била 116 000 лв. Ръст на приходите има и при данъка за недвижими имоти. В общинския бюджет от този налог са влезли 438 000 лв. срещу 366 000 лв. през 2015 г. С 20% са се увеличили и приходите от данък „Придобиване“. „Предприехме мерки за събиране на старите задължения и те дават резултат. Изпратихме писма на собствениците на автомобили и имоти, които не са плащали през последните години и ги подканихме да го направят“, поясни още кметът на Куклен Мария Белчева.

Благодарение на финансовата дисциплина през изминалите 12 месеца в Куклен изцяло се преасфалтираха 2 нови улици, отвори млечна кухня, а с 30 000 лв. се ремонтира час от градския стадион, където изцяло бяха обновени санитарните възли, бани и тоалетни и бе поставена изолация. В ремонта на стадиона се включиха представители на бизнеса и граждани, с чиято помощ се подмениха изцяло седалките и се направиха оградни съоръжения. Така стадионът започна да домакинства на мачове от Югоизточната Трета лига.

Благодарение на събраните приходи бяха обезпечени и социалните услуги в Община Куклен, като се отделиха средства и за издръжката на Център за рехабилитация на деца с увреждания. Средства се отделиха и за подпомагане и развитие на спорта чрез финансиране на клубовете по борба, футбол и баскетбол. Благодарение на икономии от фонд „Работна заплата“ в администрацията на Куклен служителите получиха бонуси по Коледа, които не надвишиха 80% от размера на заплатите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.