Швейцарският курорт Цермат е блокиран заради повишена лавинна опасност

Повече момчета според поверието в „Дева Мария“

Броят на жертвите на пожара в Прага нарасна на 4

Учени създадоха карта на движението на мисълта в мозъка

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 януари 2018

Най-интересните изложби по света тази пролет

Похитител платил такси с пръстени на жертвата си Отвлечената ядосала бандита, че не му дава пари на заем

Министър Красимир Каракачанов за инцидента със самолета “Спартан”: Вторият пилот се е обучавал за първи

Публикация на турски език в профила на Радев (обзор) Има препратка към сайт за бързи кредити в южната ни съседка

Караянчева поздравява всички шефове на европейски комисии Форумът ще се излъчва на живо в интернет

ГЕРБ уличиха в лъжа БСП преди вота (обзор) Митниците и ДАНС спрели теч за милиарди още през 2016-та

НСО и хакерите

САЩ призоваха Турция да прояви въздържаност в Сирия

Сняг, студ и лед – опасно време в 19 области

Бяла мида и рапан спасяват риболовния сезон Слаб улов тормози хората по Черноморието

С четвърт милион лева повече приходи в хазната на Община Куклен

Четвърт милион лева повече средства са влезли в хазната на Община Куклен през 2016 г. в сравнение с предходните години, сочат анализите на администрацията. Според кметицата Мария Белчева положителната тенденция се дължи на наложената политика за събиране на стари задължения – за първи път започнаха да се пишат актове за неплатени данъчни задължения и да се стимулират гражданите да си плащат данъците.

Сериозен ръст на приходите има при таксата за битови отпадъци (ТБО). В хазната през 2016 г. са влезли над 500 000 лв., като за сравнение през 2015 година сумата е била 437 000 лева. С 35 000 лв. повече са събрани от данък МПС – в хазната са влезли 150 000 лв., докато през 2015 г. сумата по това приходно перо е била 116 000 лв. Ръст на приходите има и при данъка за недвижими имоти. В общинския бюджет от този налог са влезли 438 000 лв. срещу 366 000 лв. през 2015 г. С 20% са се увеличили и приходите от данък „Придобиване“. „Предприехме мерки за събиране на старите задължения и те дават резултат. Изпратихме писма на собствениците на автомобили и имоти, които не са плащали през последните години и ги подканихме да го направят“, поясни още кметът на Куклен Мария Белчева.

Благодарение на финансовата дисциплина през изминалите 12 месеца в Куклен изцяло се преасфалтираха 2 нови улици, отвори млечна кухня, а с 30 000 лв. се ремонтира час от градския стадион, където изцяло бяха обновени санитарните възли, бани и тоалетни и бе поставена изолация. В ремонта на стадиона се включиха представители на бизнеса и граждани, с чиято помощ се подмениха изцяло седалките и се направиха оградни съоръжения. Така стадионът започна да домакинства на мачове от Югоизточната Трета лига.

Благодарение на събраните приходи бяха обезпечени и социалните услуги в Община Куклен, като се отделиха средства и за издръжката на Център за рехабилитация на деца с увреждания. Средства се отделиха и за подпомагане и развитие на спорта чрез финансиране на клубовете по борба, футбол и баскетбол. Благодарение на икономии от фонд „Работна заплата“ в администрацията на Куклен служителите получиха бонуси по Коледа, които не надвишиха 80% от размера на заплатите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.