С шест бизнес идеи завърши първата предприемаческа академия на „отГОворните“ в Горна Оряховица

Шест бизнес идеи разработиха участниците в първата предприемаческа академия в Горна Оряховица, организирана от „отГОворните“. В рамките на пет срещи близо 30 млади хора научиха как се разработва проект, как да финансират идеите си, как да формират и управляват екипи и как да напишат бизнес план.

„Постигнахме целта си да покажем, че младите хора в Горна Оряховица имат предприемачески потенциал и страхотни идеи. Вярвам, че те завършват академията много по-мотивирани да реализират мечтите си и с нови компетенции как да създадат свой успешен бизнес“, сподели Даниел Божанков от „отГОворните“. Той подчерта, че младите горнооряховци имат истинския шанс да превърнат идеите си в работещи бизнеси.

Още на първото обучение участниците представиха идеите си и сформираха екипи, които да ги разработят. При всеки от модулите те се срещаха с вдъхновяващи лектори, които споделиха своя професионален опит. Ваня Димитрова от Стопанския факултет на ВТУ помогна да се прецизират бизнес-идеите , както и даде насоки на екипите за оформянето на бизнес-плановете им. Програмистът и предприемач Людмил Филипов чрез примери от своята кариера разказа как се сформират екипи и как се поддържа висока мотивацията в работния колектив. Стартъп ентусиастът и създател на „Тинузавър“ Невен Боянов продължи обученията с идеи за цялостното разработване на проектите. Образователният директор на „Софтуни“ Александър Иванов представи възможностите за финансиране на бъдещите фирми на младите хора. Участниците се научиха и защо е важно да могат да представят идеята си за една минута по атрактивен начин. Много от тях се насочиха и към кампании за краудфъндинг за финансиране на идеите си.

Със създадените бизнес планове всеки един участник ще може да се включи в надпреварата "Влез в предизвикателството", организирана от Център "Ринкър" / Rinker Center към фондация BCause, и да се състезава за една от четирите награди по 20 000 лв. Състезанието ще се проведе през месец март 2019г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България