11 загинали и 46 ранени при катастрофа с автобус в Турция

47-годишен мъж е починал при челна катастрофа на пътя София-Варна, двама души са ранени

Търговец завъртя наркооранжерия в къща

Китай обвини американски военен кораб в нарушаване на суверенитета на страната

Турската армия започна нови удари срещу цели на кюрдски организации в Сирия

Макрон предполага, че Великобритания може да постигне специално търговско споразумение с ЕС след Брекзит

Зам.-министърът на отбраната: Военно-окръжната прокуратура в Пловдив се сезира за авариралия самолет „Спартан“

Шефът на НЗОК: Системата на здравеопазването ще се срине след година-две

„Туитър“ блокира повече от 1000 акаунти по подозрение за руска пропаганда

Кола излетя на пътя край Банско, четирима ранени

Буря е повредила части от руски ракетен комплекс С-400, пътуващ за Китай

Тереза Мей: Втори референдум във Великобритания за Брекзит няма да има

Рокпевецът Том Пети е починал от свръхдоза от седем лекарства

Косовската полиция не предвижда специални мерки за сигурност при визитата на сръбския президент

Еротична екстраваганца от Франсоа Озон Страхотната мацка Марин Вакт с главна роля в “Double Lover”

С 12 млн. лева извеждат транзитния трафик извън Пловдив Удължава се „Асеновградско шосе” до „Скобелева майка”

Снимка: Николай Спасов

Възможността за изграждане на пътна връзка „Асеновграско шосе” – пътен възел „Скобелева майка” – автомагистрала „Тракия“ обсъдиха на извънредна работна среща в събота министър-председателят Бойко Борисов, кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров и кметът на Асеновград Емил Караиванов.

Премиерът пристигна на изненадваща инспекция на ремонта на пътя Асеновград – Пловдив и по време на нея се запозна с проекта за изграждането на нов четирилентов път, който ще изведе изцяло транзитния трафик и движението на тежкотоварните автомобили извън града под тепетата. Новият път ще свърже пътен възел „Скобелева майка” с „Асеновградско шосе”, а според специалистите реализацията на този инфраструктурен проект от малко над 6 километра ще струва над 12 млн.лв., като на първо време може да се направи едно платно с две ленти за 6-7 млн.лв.

„Ще направим необходимите финансови разчети и смятам, че този проект е напълно осъществим”, коментира Бойко Борисов, който бе посрещнат от губернатора на Пловдив Здравко Димитров и градоначалника под тепетата Иван Тотев.

Преди да стартира удължението на Околовръстния път на Пловдив от „Асеновградско шосе” до „Скобелева майка”, трябва да се извършат съответните отчуждителни процедури на земеделските площи.

По време на инспекцията на премиера Бойко Борисов стана ясно още, че работата по удвояването на пътя Асеновград – Пловдив върви много добре и с изпреварващи темпове, като се очаква да приключи още до края на тази година.

„Във вторник ще започне полагането на асфалта на новото платно, като асфалтирането ще тръгне от Асеновград”, съобщи Юлиян Инджов, собственик на фирмата изпълнител „ИСА 2000”.

„Строежът на пътя Пловдив-Асеновград върви с добри темпове. Като направиш нещо ново веднага се вижда старото, ненаправено. Околовръстното шосе е на повече от 40 години, а Пловдив е от градовете с най-голям икономически растеж и бизнесът, и износът с тировете е огромен. Осигуряването на кръговото кръстовище на „Асеновградско шосе” и връзката с автомагистрала „Тракия” е изключително важно за безопасното преминаване“, коментира премиерът Бойко Борисов. Според кмета на Пловдив Иван Тотев изграждането на тази отсечка не само завършва Околовръстния път, но и решава много градски въпроси от гледна точка на натовареност на трафика, износване на пътна мрежа, така че стартирането на работата по този проект е важно.

„Индустриалните зони около града се разраснаха значително и със съществуващото шосе сме осигурени основно в посока запад към София и интермодалния терминал. Но в посока изток – Бургас,  и на север Варна, Шумен и Велико Търново движението минава през града, тъй като е най-удобния маршрут. Прекрасно е, че заедно с премиера търсим решение на общите проблеми на града и както той спомена Пловдив е един от градовете, който генерира значителна част от БВП на страната “, заяви градоначалникът под тепетата Иван Тотев.

Асеновградско шосе е с доста интензивен трафик, като по данни на АПИ през него на денонощие преминават близо 24 000 автомобила, което го прави най-натоварения път след автомагистрала „Тракия“. Без изграждането на този пътен възел – Околовръстно шосе – Скобелева майка и без изграждането на източната връзка, движението ще бъде насочено като във фуния и вместо да го подобрим, ще го усложним“, обясни и Юлиян Инджов, собственик на фирмата изпълнител „Иса 2000“. По думите му бързо трябва да се проектират локалните платна за движение и достъп до предприятията, за да може хората, които работят в Тракия икономическа зона, да имат стигат по-лесно и бързо до производствените компании, разположени по оста Пловдив-Асеновград.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.