На 18 август 2019 да почерпят

Ясписът не се побира в рамки От палитрата на луд художник

Евакуираха луксозен хотел и къмпинг на Гран Канария заради горски пожар

Експерти: Поне месец ще отнеме цялостният ремонт на моста край Дупница Пожарът на 13 август е засегнал 13 колони и 13 греди

Кои държави прилагат химическа кастрация при педофилия

Интензивен трафик по магистрала „Струма“ и пътя Е-79 към Гърция

Хиляди любители на народния фолклор се събраха в Жеравна

Загинал и десетки ранени при катастрофа на автобус в Русия

17 мъртви щъркела са открити до електропроводи край бургаско село

Прокуратурата повдигна три обвинения на Мартин Трифонов Може да получи 30 години затвор или доживотен

Нинова: Героите от Илинденско-Преображенското въстание показаха силата на българския национален дух

Румен Петков на Петрова нива: Илинденско-Преображенското въстание е неразделна част от българската история

Доброволци обновяват едно от най-големите български села

Евакуираха 400 пътници при авария на ферибот край Испания

Жан-Клод Юнкер ще се подложи на спешна операция

С 13 180 лева от Коледния благотворителен бал в Търново подкрепят семейства по програма „Ин витро”

13 180 лева бяха набрани по време на Коледния благотворителен бал, който кметът на Велико Търново Даниел Панов традиционно дава в навечерието на светлите празници. Сумата бе отчетена в присъствието на нотариус. По инициатива на Панов с дарените средства ще бъдат подкрепени семейства, които са включени в общинската програма за асистирана репродукция „Ин витро”. Тя бе създадена през 2011 г., а целевият бюджет бива увеличаван всяка година.

„На Коледа стават чудеса. Дано с нашия скромен принос дадем възможност на тези наши съграждани да сбъднат мечтата си – да се радват на рожби”, сподели Даниел Панов пред събралите се гости. Благотворителният бал съвпадна с деня, в който църквата почита Света Анна – майката на Богородица, покровителка и закрилница на семейството, брака, зачатието и бременните жени.

Сред гостите на приема бяха Нели и Емил Николови, заедно с дъщеричката им Емили. Тя е едно от първите бебета, родили се в семейства, на които Община Велико Търново помага. От 2011 г. досега 42 са новородените, чиито майки и татковци са включени в общинската програмата за асистирана репродукция „Ин витро”. Предстои раждането на още десет пеленачета.

Даниел Панов благодари на клубовете „Лайънс Царевец”, „Лайънс Велико Търново – Арбанаси”, „Св. Патриарх Евтимий”, „Зонта” и „Ротари”, които имаха много важна роля за организацията и провеждането на благотворителния прием. Кметът на старопрестолния град се обърна с думи на признателност и към представителите на бизнеса, като подчерта тяхната гражданска активност, ролята им за просперитета на Велико Търново и подкрепата на проекти и каузи във всички сфери. „Велико Търново е единственият град в Централна Северна България с позитивен прираст и е сред малкото генератори на растеж у нас. Раждаемостта през тази година е рекордна – преди броени дни в старопрестолния град проплака хилядното бебе”, каза още Даниел Панов.

В края на 2011 г., отново по инициатива на Даниел Панов, набраните от тогавашния Коледен благотворителен бал 8116 лева бяха дарени на няколко семейства с репродуктивни проблеми.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.