С 18 500 лв. ремонтираха покрива на детската градина на малките гвардейци от Пловдив

С 18 500 лв. от бюджета на Община Пловдив бе извършен цялостен ремонт на покрива на детска градина „Мая” в район „Южен” на града под тепетата. Детското заведение стана национално известно със своите малки гвардейци, които гостуваха преди време дори и в президентството. В рамките на 4 седмици беше извършено пълно и цялостно ремонтиране на покрива на забавачката, като старите и счупени керемиди бяха премахнати и подменени с нови, а останалите бяха пренаредени.

Освен това бе положена и изцяло нова изолационна хартия и изградена модерна гръмоотводна инсталация. Монтирани бяха и нови челни дъски по цялата дължина на покрива и поставени нови улуци ,водосточни тръби и обшивки от поцинкована ламарина около комините и капандурите на компрометираните места.С извършването на тези дейности се реши дългогодишен проблем с честите течове, които ставаха вследствие на силно компроментираното състояние на покрива.

От районната администрация на кметство „Южен” съобщиха, че продължават и строително-монтажните работи по изграждането на новото крило на детска градина „Ралица” в квартал „Коматево”, за което со осигурени 1 041 000 лв. от общинския бюджет на Пловдив. Вече изцяло е положена изолацията на сградата, а три от помещенията са с измазани стени и тавани. През следващите седмици ще се работи по довършителните дейности, свързани с поставянето на теракот и фаянс в т.нар. „мокри помещения“ , изграждането на евакуационните стълби и монтирането на соларните панели за топла вода. Предстои да бъдат изградени и 4 напълно нови детски площадки за игра в съответствие с изискванията на Наредба № 1 на МРРБ (Министерството на регионалното развитие и благоустрояването).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони