Варна става кандидат за Европейска столица на туризма

Възстановиха войнишкия паметник на Пети полк в Шумен

МОН предлага за обсъждане график на ваканциите и изпитите през следващата учебна година

Министър Ангелкова подкрепи идеята на бранша за ваучери за здравни почивки Туризмът ще се бори за евросредства за реклама

Вътрешният министър: Работим и по версията чумата да се разпространява умишлено

Красимир Каракачанов валидира юбилейна марка „140 години Българска армия“

Върнаха „Милан“ в Европа

2 инцидента за по-малко от 2 часа са предизвикали неправилно пресичащи коли на прелези

Габриела Медарова остава в ареста Прокуратурата й повдигна обвинение

ЦСКА отказва да загине

Заседава Областната комисия за борба с епизоотичните ситуации в Търново

Валентин Радев за чумата: Всички, които отиват в засегнатите райони, разнасят зараза

16 годишна катастрофира, докато се учи да шофира

Откраднаха близо десет хиляди лева от каса на управителя на магазин в столичният квартал „Младост“

За Русия е нормално да води хибридни войни, заяви Ангела Меркел

С 21 % по-малко ток по Нова година

Снимка: Архив

Средно с около 21% по-малко електрическа енергия са консумирали клиентите на Енерго-Про в Североизточна България през двата празнични дни 31 декември – 1 януари в сравнение с предходната година. Компанията отчете намаление и през Коледните празници, когато разликата с 2016 година беше около 14 %.

Най-голямо понижение с около 30% в област Добрич, а във Варненско – над 26%. В останалите седем области на територията, обслужвана от Енерго-Про, консумацията на електроенергия по време на Новогодишните празнични дни през 2017 е по-ниска с между 12 и 19 процента в сравнение с тази от 2016 година.
Общото количество потребена електроенергия от клиентите на Енерго-Про през двата празнични дни на тази година е близо 35 000 мегаватчаса, докато през миналата е било около 44 500 мегаватчаса. Традиционно в Новогодишната нощ на 31 декември потреблението е по-високо от това през втория празничен ден – 1 януари.

Спадът на потреблението е заради значително по-високите температури в двата празнични дни, отчитат специалистите в електроразпределителното дружество. Разликата е от средно 8 градуса по-високи температури през новогодишните празници на 2017-2018 г. в сравнение с миналогодишните.
Енерго-Про инвестира 400 000 лв. в обновяване на подстанции във Варненско, с което подобрява услугата за над 20000 домакинства и 60 промишлени обекти, съобщиха още от компанията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.