С 224 000 лв. математическата гимназия в Шумен обновява кабинети и игрище

Òîçè òåðåí â äâîðà íà Ìàòåìàòè÷åñêàòà ãèìíàçèÿ â Øóìåí ùå áúäå ðåìîíòèðàí çà òðåíèðîâêè ïî âîëåéáîë è áàñêåòáîë

 

Министерство на образованието отпусна 224 446 лв. на Прирородо-математическата гимназия "Нанчо Попович" в Шумен за техническо оборудване и обновяване на спортната база. 15 кабинета в школото /от общо 31 б.а./ ще се сдобият с интерактивни дъски и учителите ще могат да преподават електронни уроци.

Школото ще закупи и 60 нови компютри, така ще замени старите, които са още от 2009 г. Новото оборудване е много важно и заради ежегодното домакинство на гимназията на турнира "Джон Атанасов", каза зам.директорът Вилиола Любенова и уточни, че от последното му издание имат двама бронзови медалисти. С половината от отпуснатите целеви средства ще се преасфалтира и изгради комбинирано волейболно и баскетболно игрище в двора на гимназията. През юни догодина баскетболният тим на училището ще участва на първенство в Сърбия и така ще има подходящи условия за тренировки.

Очаква се още три училища в Шумен да получат целеви средства от министерството до края на годината. Въпросът за обновяване на школската материална база в града е бил поставен пред министър Красимир Вълчев и той е откликнал своевременно.

Както "Труд" писа, в Шумен други четири училища ще бъдат изцяло обновени за 13 млн.лв. по ОП "Региони в растеж".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони