Най-малко 11 цивилни са били убити при турски удари в Сирия

Пучдемон се закани да формира ново правителство

Момчета на 13 и 14 г. пребиха до смърт клошар

Владислав Горанов ще председателства заседанието на ЕКОФИН в Брюксел утре

Грантаджии, зелени и протестъри с апетити към държавни пари

Теменужка Петкова: Всички енергийни дружества приключват 2017 г. на печалба

Грипна епидемия в Трявна, Дряново и Димитровград от утре

Румен Радев проведе среща с Андрей Бабиш

Задържаха още един от осъдените за грабежа в дома на семейство Анчови

Грипът настъпва и към област Монтана

Фернандо Каранга: Оставам до лятото

Софийският университет и BASF ще подпишат споразумение за сътрудничество

Пистатели и общественици подкрепиха Емил Кошлуков

Девет автора се конкурират в конкурса „Христо Фотев“

12,2 млн. евро за проекти в пограничния район между България и Сърбия

С 2666 първокурсници посреща 55-ата си академична година ВТУ Връчват на проф. д.и.н. Казимир Попконстантинов Почетния знак на Ректора

Снимка: ВТУ

Пред Паметника на светите равноапостоли братята Кирил и Методий на 2 октомври ще се състои  тържествената церемония по  откриването   на   новата академична 2017/2018 година във ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“.

2666 са записаните първокурсници във Великотърновския университет за настоящата учебна година в различните степени на обучение-бакалавър и магистър след средно образование – държавна поръчка, професионален бакалавър – държавна поръчка, платено обучение, магистърски програми след завършено висше образование.

В 14 професионални направления държавната поръчка за тази година е изпълнена на 100% . Великотърновският университет се очертава като национален лидер наред със Софийския университет „Св. Климент Охридски” в подготовката на кадри с висше образование в областта на педагогиката, хуманитаристиката, изобразителното изкуство, социалните, стопанските и правните науки, както и в IT сектора.

Откриването на 55-ата учебна година във висшето учебно заведение  ще започне със слово на ректора проф. д-р Христо Бонджолов. През 2018 г. се навършват 55 години от основаването на великотърновската Алма матер, а на тържеството по традиция ще бъде положена студентската клетва. Тя е написана от  поета и драматург Радко Радков, кавалер на френската култура и двукратен носител на Наполеоновата награда  Солензара, специално за първокурсниците на Великотърновския университет през 2004 г. Клетвата ще прочете председателят на Общото събрание на ВТУ проф. д-р Радослав Радев, след което студентите ще се закълнат.

Проф. д.и.н. Казимир Попконстантинов, преподавател и световноизвестен археолог, медиевист и епиграф, ще получи Почетния знак на Ректора за своите заслуги за издигане и укрепване на авторитета на ВУЗ-а.

Откриването на академичната година ще бъде уважено от кмета на община Велико Търново, областния управител, народни представители, ръководители на държавни и неправителствени институци, възпитаници и приятели на Великотърновския университет  и от делегациите на Тверския държавен университет, Твер, Русия и на Международния славянски университет „Гаврило Романович Державин”, гр. Свети Николе – Битоля, Македония.
След официалното откриване на учебната 2017/2018 г. първокурсниците ще имат срещи с деканските ръководства на факултетите.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.