Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

С 3 млн. лв. превръщат Топлоцентралата на НДК в артцентър Сградата ще приюти театрални, музикални и танцови събития, както и изложби

Проект на Обединение „Колев – Сърбова“ за превръщане на сградата на бившата топлоцентрала на НДК в артцентър, който спечели конкурса на Столична община. Снимка: НАГ

В център за съвременни изкуства ще преобразяват занемарената сграда на бившата топлоцентрала на НДК в София, като за целта са предвидени 3 млн. лв. 61 архитектурни колектива се състезаваха в конкурса за трансформацията на сградата, организиран от Столична община, съобщиха от Направление „Архитектура и градоустройство“. За победител бе излъчено Обединение „Колев – Сърбова“. Архитектите получават награда в размер на 15 хил. Лв, и покана за договаряне с общината за изготвяне на технически и работен проект с максимален хонорар 150 000 лв.
Второ място и 10 000 лв. спечелиха ПОВ – Божидара Вълкова, Борис Тикварски, Мария Гяурова, Цветомира Некова, Поли Гяурова и Майк Фритз. Трети станаха S.C.P. От Барселона, които получават 5 000 лв.
„Желанието ни е да превърнем тази бивша индустриална сграда от промишлената номенклатура, която като архитектурни качества няма нищо особено в един знаков център за култура”, обясни главният архитект на София Здравко Здравков.
Новият център трябва да осигурява условия за широк набор от артистични прояви — театрални постановки, музикални и танцови събития, изложби, образователни и социални дейности. Проектът предвижда да се запази характерният стил на сградата и основните материали в реконструкцията да са тухли, стъкло, цимент и графични елементи. Архитектите смятат да запазят три от постройките и да разрушат и вдигнат наново само едно вътрешно крило. В сградата ще има зала с 300 места, изложбени помещения, място за библиотека и тераси. Навън пък ще има малък стъпаловиден амфитеатър, велостоянка, и постаменти, където артистите да излагат творбите си.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Поредното арт пространтво ,като Азарян, Днк ,Перото и Нов Бълг. Театър.Някой пак трябва да прибере някое друго левче от тая далавера.

Отговорете