Среща между Еманюел Макрон и Ангела Меркел

Част от инфраструктурата на „Галилео“ ще бъде предислоцирана от Великобритания в Испания заради Брекзит

МОН: В 161 училища в страната не се учи днес заради повреди в отоплителните инсталации и висока заболеваемост

Лиляна Павлова ще открие събитието „Светът през 2018“ в София

Прокуратурата даде на съд кмета на Павел баня Обвинението е за престъпление по служба

Четвърти взлом на магазин в Разградско, пак откраднаха цигари

Томислав Дончев трябва да представи в парламента план за въвеждането на електронните услуги в администрацията до 31 март

Задържаха над 3 тона гориво в Хасковско село

Папата спря кортежа, за да помогне на полицайка (ВИДЕО)

Тяло на мъж открито край Чепинско шосе, към Нови Искър

Инспекторатът към ВСС провери 4195 имуществени декларации на магистрати за 2016 г.

Дадоха на съд шофьор, прегазил мъж на пешеходна пътека в Кресна

Германският министър на земеделието и еврокомисар Хоган отриха Българската палата на „Зелената седмица“ в Берлин

Благоевград изгражда система за видеонаблюдение, и полицията ще я ползва

Автобус катастрофира в Турция, има 6 жертви и 20 ранени

С 3 млн. лв. свързват Пловдив и Пазарджик с велоалея

Велоалеята ще преминава край река Марица.Снимка ТРУД

С 3 млн. лв. европари ще бъде изградена близо 35-километрова велоалея покрай река Марица, която ще свързва Пловдив с Пазарджик, и нов открит колодрум в град Стамболийски, съобщиха запознати с атрактивния проект. Негови основни двигатели са Георги Мараджиев, кмет на община Стамболийски, която ще е бенефициент на европроекта заедно с две или три НПО, губернаторът на Пловдив Здравко Димитров и неговата тъща и областен управител на Пазарджик Гинче Караманова.

“Идеята се роди още по време на първия ми мандат, но с колегата ми от Пазарджик Дончо Баксанов тогава не успяхме да я реализираме. Тогава нямаше такива европрограми за финансиране на проекти като този за създаване на велоатракцион, който ще е най-големият на Балканския полуостров”, коментира областният управител на Пловдив Здравко Димитров.

Той и кметът на Стамболийски Георги Мараджиев вече са възложили на софийска фирма изработването на техническата документация по проекта, който предвижда изграждане на биваци за пикник и отдих и площадки за спорт на открито покрай бъдещата велоалея. Бъдещото трасе ще започва от края на велоалеите на бул. “България” и “Пазарджишко шосе” в Пловдив и ще минава покрай северния бряг на река Марица. В района на Ортахан велоалеята ще се отклони към Стамболийски, като ще премине през моста на река Марица и през квартал “Полатово” ще достигне до центъра на града, където срещу читалище “Никола Вапцаров” ще бъде построен новият открит колодрум. От моста, свързващ Стамболийски с Цалапица и автомагистрала “Тракия”, велоалеята ще продължи към Пазарджик, крайната точка ще е паркът на остров “Свобода”.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Сега ми стана ясно защо правят колоездачни пътеки и на село където няма колоездачи-заради европейските средства.

  2. Ей,все недоволни,сърдити старчета.Това ще е единствената велоалея която няма да пречи на пътя или да затваря входове на магазини.И да ,-ще има колоездачи.Поне в това съм сигурен

  3. Паразитите винаги ще съществуват; те са част от цикъла на живота. Дори здравите индивиди ги имат, разликата е, че те не нанасят вреда;

    Това, което ние не искаме е развитие на инфекция от паразити. За да ги държим под контрол, ние трябва да останем чисти отвътре. Паразитите обичат лоша среда – лоша храна, мисли и емоции.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.