82% от богатството в света отива при 1% от населението

Майка с бебе в ръце пропадна в улична шахта в столичен квартал

Агресия в дом за деца с увреждания в Габрово

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 януари 2018

Правят сергиите в Слънчев бряг еднакви

15-километрова опашка на ГКПП „Капитан Андреево“

Броят яхтите на българи в Гърция Удрят схемите за укриване на налози при транзит

Списък с 55 защитени специалности въвежда МОН

Религии против Истанбулската конвенция Светият синод обяви, че договорът поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация

Белгия намали равнището на терористична заплаха в страната

Федерика Могерини заяви, че е извънредно притеснена от турската офанзива в Сирия

Огнеборци потушиха пожар в цех за металообработка в Килифарево

Бомбаджия на банкомати скочи в ледените води на Струма (обзор) Джонката и Свещичката арестувани след 75 дни търсене под дърво и камък

Разкриха пет високотехнологични наркооранжерии в Добричко

Грипна епидемия и в Благоевград Висока заболеваемост в още 6 области

С 4 млн. лв. обновяват и променят визията на СПА столицата на Балканите

Мащабен проект за обновяване на визията на СПА столицата на Балканите стартира тази година Община Велинград, като целта е „осигуряване на устойчива и екологична градска среда с подобрено качество на живот, повишена привлекателност и нови възможности за икономическо и социално развитие“. Около 4 млн. лева ще бъдат вложени в обновяване на централната градска част, входно-изходните артерии, местата за отдих, парковете и улиците в курорта. Всичко това е залегнало в проекта, финансиран по оперативна програма „Региони в растеж“ и съфинансиран от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Цялостно нова визия ще придобие центърът на града, от който окончателно ще бъдат премахнати и преместваемите обекти. Нов облик ще придобие парк „Женска баня“, зелените площи около банята в квартал Чепино и край площад „Възраждане“. Нови зони за отдих ще бъдат оформени в парка пред жп гара Велинград и Кооперативния пазар, а проектът предвижда още и възстановяване на зелените площи по булевард „Александър Стамболийски“, на входа на курорта откъм Ракитово и други ключови места.

Освен това ще се ремонтират и рехабилитират пешеходните зони и тротоарите в курорта, ще бъде монтирано енергоспестяващо улично и парково LED-осветление и ще се осигурят условия за достъпна среда за хората с увреждания. Максималният срок за извършване на мащабния проект е 30 месеца. Фирмата изпълнител ще бъде избрана на базата на два основни критерия – цена и срок на изпълнение.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.