С 4 млн. лв. обновяват и променят визията на СПА столицата на Балканите

Мащабен проект за обновяване на визията на СПА столицата на Балканите стартира тази година Община Велинград, като целта е "осигуряване на устойчива и екологична градска среда с подобрено качество на живот, повишена привлекателност и нови възможности за икономическо и социално развитие". Около 4 млн. лева ще бъдат вложени в обновяване на централната градска част, входно-изходните артерии, местата за отдих, парковете и улиците в курорта. Всичко това е залегнало в проекта, финансиран по оперативна програма "Региони в растеж" и съфинансиран от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Цялостно нова визия ще придобие центърът на града, от който окончателно ще бъдат премахнати и преместваемите обекти. Нов облик ще придобие парк "Женска баня", зелените площи около банята в квартал Чепино и край площад "Възраждане". Нови зони за отдих ще бъдат оформени в парка пред жп гара Велинград и Кооперативния пазар, а проектът предвижда още и възстановяване на зелените площи по булевард "Александър Стамболийски", на входа на курорта откъм Ракитово и други ключови места.

Освен това ще се ремонтират и рехабилитират пешеходните зони и тротоарите в курорта, ще бъде монтирано енергоспестяващо улично и парково LED-осветление и ще се осигурят условия за достъпна среда за хората с увреждания. Максималният срок за извършване на мащабния проект е 30 месеца. Фирмата изпълнител ще бъде избрана на базата на два основни критерия - цена и срок на изпълнение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес