С 4 142 125 лева ще ремонтират жп гара Карнобат

Ремонтът на гаровия комплекс в град Карнобат започна в присъствието на министъра на транспорта Росен Желязков. Гарата, която се намира на железопътната магистрала Пловдив – Бургас и е част от европейския коридор „Ориент/Източно-Средиземноморски“, не е ремонтирана повече от 33 години.

Реконструкцията на жп гара Карнобат включва пълно архитектурно обновяване на приемното здание, отговарящо на всички европейски изисквания за енергийната ефективност, техническа безопасност и достъпна среда. Целта на проекта е да осигури модерна, съвременна среда за пътниците и изграждане на необходимите съоръжения, гарантиращи комфорт и равнопоставен достъп за гражданите с намалена подвижност.

Проект „Реконструкция на гаров комплекс Карнобат“ се финансира по Приоритетна ос 3 „Подобряване на интермодалността при превоза на пътници и товари и развитие на устойчив градски транспорт” на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020 г. Изпълнител на обекта е обединение „Железопътна инфраструктура Карнобат“ ДЗЗД, състоящ се от фирмите „Билдинкс“ ООД и „Билдинг Комфорт“ ООД, а договорът е на стойност 4 142 125,00 лв. без ДДС.

Модернизацията на жп гарата е част от по-мащабен проект, в рамките на който ще бъдат обновени още жп гарите Подуяне, Искър, Казичене, Стара Загора и Нова Загора. Общата стойност на осигуреното европейско финансиране за 6-те жп гари е приблизително 30 млн. лв

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони