Студът вае ледени скулптури в Чикаго

Жители на Бургас излизат на протест срещу системното замърсяване на въздуха

Доброволци помагаха в гасенето на пламнал навес в Свищовско Спасена е съседна сграда от пламъците

Социалният министър: Бизнесът е недоволен от повишаването на минималната работна заплата

Протест на ученици, учители и родители в Сливен в защита на училище

Гърция и Македония започват нов кръг от преговорите относно спора за името

Отбелязваме Антоновден

Биткойнът се срина с 25 на сто на азиатските пазари

Чавушоглу: Турция може да разшири военната си операция в Северна Сирия

Папа Франциск поиска прошка за извършените от католически духовници посегателства срещу деца

Косовският премиер призова да не се използва убийството на Оливер Иванович за политически цели

Доклад на „Фрийдъм хаус“: България е свободна страна, но медиите й – само донякъде

Тръмп е в отлично здраве, заяви лекарят на Белия дом

Около 1400 мигранти бяха спасени в Средиземно море

Нови по-строги санкции към КНДР обмислят САЩ и Канада

С 4.6 млрд. лв. се повишиха активите на банките

БНБ извършва проверка по случая с липсващите милиони от сметки на Мартин Петров в „УниКредит Булбанк“, за което „Труд“ първи съобщи.

Активите на банките у нас се повишиха с 4,6 млрд. лв. за една година до 92.1 млрд. лв. , показват данни на БНБ към края на 2016 г.

Само през последните три месеца на миналата година увеличението е с 2.3 млрд. лв.

Печалбата на банковия сектор в края на 2016 г. е 1,262 млрд. лв., или с 364 млн. лв. повече спрямо отчетената година по-рано. Натрупаните разходи за обезценка по кредити и вземания възлизат на 807 млн. лв. (при 1.1 млрд. лв. за 2015 г.).

В периода октомври-декември депозитите в банковата система нарастват с 2.4 млрд. лв. (3.2%). Това се дължи най-вече на увеличението на влоговете на домакинства с 1.5 млрд. лв. и на фирмите – с 960 млн. лв.

Заемите отпуснати на фирми и домакинства се повишават съответно с 93 млн. лв. и 102 млн. лв. спрямо края на септември 2016 г.

През последното тримесечие  продължи тенденцията към намаляване на брутния размер на необслужваните кредити и аванси, който в края на декември възлиза на 9,961 млрд. лв. при 10,472 млрд. лв. към 30 септември 2016 г.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. А с колко се повишиха активите на кредитните фирми и тия мошеници с търговията на акции – финансови пирамиди? И респективно с колко обедня народа ?

  2. Много се съмнявам във всичките тези лотарии, залагания и фирми, които привличат клиенти да трейдват онлайн. Не знам клиентите им дали изобщо знаят с какво се захващат. Всеки си мисли, че ей сега ще спечели, а става жертва на пладнешки обир. Непрекъснато вървят реклами по телевизията, че еди кой си от село Долно Нанагорнище е спечелил някаква баснословна сума. Ама моля ви се, кой от тивя села, където едва свързват двата края, разполага с пари, че да си купува всеки ден билети от лотарията или да трейдва онлайн? Толкова ли сме прости, че да се хващаме на тая измама?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.