С 4,3 млн. лв. отпушват трафика край Водната палата в Пловдив

Премахват паветата по бул. „Марица юг” между Панаирния мост и Адата

Община Пловдив трябва да избере до средата на декември фирма изпълнител на проекта по оперативна програма „Региони в растеж”, по която с 4 343 355 лв. (без ДДС) да се отпуши трафика и се оптимизира движението по булевард „Марица юг” между булевардите „Източен” и „Цар Борис Трети Обединител”.

Отсечката между Панаирния мост и Адата е с дължина от 1104 метра и трябва да бъде преобразена за срок от 300 дни, които започват да текат от датата на подписването на договора между градската управа и избраната фирма. Тя трябва да премахне сегашната паважна настилка и я замени с асфалтобетон тип „А”, издържащ тежко движение. Тротоарната настилка ще е от бетонови елементи, издържаща на 2 тона натоварване, а проектът предвижва и изграждане на повдигната пешеходна пътека. Общата ширина на двете платна ще се намали с 50 см от 10 на 9.50 метра с цел осигуряване на повече пространство за дърветата и растителността, които в момента се намират до самия ръб на бордюрите откъм южната страна на булеварда. Северното платно ще е широко 5 м, а северното – 4,50 м. Толкова ще е широк и северният тротоар, като 3 м от него ще заемат велоалеята и зелените площи, докато южният тротоар ще е 3 м.

Рехабилитацията и реконструкцията на бул. „Марица юг” е една от трите обособени позиции  на  обществената поръчка на обща стойност от 17 820 844 лева без ДДС. Заедно с подмяна на настилката и всички подземни комуникации на южния бряг на река Марица се предвиждат енергоспестяващо улично осветление, благоустройство, озеленяване и изграждане на детски площадки. Офертите на фирмите, които ще кандидатстват за обособените позиции, ще бъдат отворени на 11 декември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони