С 6 млн. лв. ремонтират болници в София

Обновяват покрива на „Света София, санират 11 ДКЦ

Със 170 000 лв. реконструкират Медицински център 9 в кв. Орландовци

Столичният зам.-кмет по здравеопазването Дончо Барбалов съобщи, че заедно с председателя на здравната комисия към СОС д-р Веселин Милев провежда проверки на ремонтите, които се извършват в някои от общинските лечебни заведения.

В Първа АГ болница „Св. София“ в момента се ремонтира покривът на сградата. Ще бъдат обновени още отделението по хирургия на млечната жлеза и родилните зали. В следващите месеци предстои да се купят мамограф, ехограф и лапароскопско оборудване на операционния блок. В неонатологичното отделение на Първа АГ вече бяха доставени 10 легла за новородени в ранния адаптационен период.

Цялостно обновление на покрива и саниране на фасадата се извършва и на 11 ДКЦ на ул. „Цар Симеон“145. Поликлиниката обслужва Зона Б-5 и Зона Б-18 в София и разполага със специалисти по 14 направления, между които кардиология, педиатрия, УНГ, урология, неврология, хирургия, кожни болести и др.

Близо 6 млн. лв. инвестира Столична община тази година за ремонт и ново оборудване в общинските болници и диагностично-консултативни центрове.

Днес се проведе проверка в Медицински център 9 в кв. Орландовци, за ремонта на който Столичният общински съвет отпусна 170 000 лв. Там вече е изцяло подменен покривът, извършено е отводняване на сградата, предстои обновяване и на част от лекарските кабинети.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България