С 8% е намалена заплатата на работещите в реанимация в Пирогов

Има намаление на заплатите на работещите в реанимацията в Пирогов през март, потвърди пред БНТ директорът на болницата проф. Асен Балтов. То е в размер на 8% и е заради по-малките допълнителни финансови стимули.

Финансовото състояние на болницата не е добро и това налага орязването им. Повод за коментара му е напрежението в лечебното заведение заради намалените възнаграждения. Професор Балтов уточни, че и днес ще има среща с колегите си, за да постигнат компромис и да се избегнат поредни протести в лечебното заведение.

"Намалението е с 8%, защото техния процент беше 18, а за последния месец те взеха 10% от този допълнителен материален стимул. Болницата е в не добро финансово състояние. Просрочените дългове са около 15 милиона и половина. Изключително трудно е да дадеш допълнителни материални стимули в такъв момент. Това, което ние заварихме преди 2 месеца беше, че при приключването на 2016 година същите тези хора от реанимационните звена са получили бонуси в размер на 960 000 лева през цялата година, това са 240 човека, докато останалите около 2000 служители на болницата са получили общо 1 400 000 лева", каза проф. Асен Балтов.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве