Мария Захарова: В Русия не е разработван газ „Новичок“

Дъжд и студ от неделя

Албанската полиция разби банда, правила фалшиви паспорти за САЩ и Канада

Украйна депортира журналистка на руска телевизия

Уран над нормата е установен в питейната вода на старозагорското дело Казанка

Енвер Ходжай: Македония поиска помощ от Косово за прилагане на закона за езиците

Видеоповторения и четвърта смяна на Мондиала

Учени посочиха кои спомени заличаваме по време на сън

Плодове, чай и мед лекуват най-добре сред съмишленици Поддържа здравословни килограми и продължава с програмата

Мария Захарова свърза случая “Скрипал” и сирийския въпрос Западът се опитва да направи хората на глупаци, заяви говорителката на руското МВнР

Тереза Мей: Ще обмислим следващите стъпки по случая Скрипал заедно със съюзниците си

Арета Франклин отмени концерти по съвет на лекарите си

Силният вятър събори дърво в парка „Заимов”

Двама загинали след катастрофа с мигранти в северна Гърция

Мат Деймън няма да се мести в Австралия

С 902 мерки подобряват живота – вижте цялата програма за управление на България 2017-2021

Снимка: Пламен Стоименов/ Архив

“Всеки ден работа! Просто нямаме алтернатива, няма по-добри от нас и всеки ден трябва максимално да се доказваме и да си изпълняваме програмата“. Така премиерът Бойко Борисов нахъсва министрите си да работят, става ясно от стенограмата на вчерашното заседание. На него Министерски съвет прие Програмата за управление на правителството на Република България за периода 2017-2021 г. „Това изпълним ли го, мисля, че ще се случат доста по-добри неща“, добавя премиерът. Той напомня, че документът е съставен в изпълнение на подписаното Коалиционно споразумение между Политическа партия ГЕРБ и Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА, ВМРО, и е съобразен с приоритетите за управление към него.

Програмата

Управленската програма обхваща 20 области, за които правителството на България набелязва 65 приоритета и 902 мерки, чрез които ще се реализират основните приоритети на коалицията. Общата цел на коалиционното правителство е: доходи, сигурност, икономически прогрес, свобода и демокрация, сила на предприемаческия дух и прозрачност на управлението.

ПРОГРАМАТА ЗА УПРАВЛЕНИЕ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

С приемането на програмата правителството застава зад своя ангажимент за устойчиво нарастване на доходите, ограничаване на негативните демографски тенденции, минимизиране на рисковете и неутрализиране на опасностите за националната сигурност на България, гарантиране на ефективна, бърза и справедлива съдебна власт, провеждане на решителна политика за ликвидиране на неграмотността, подобряване здравето на нацията, гарантиране на енергийната сигурност на страната, повишаване растежа и конкурентоспособността на българската икономика.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. То и Царят реди 16 години обеща, че само за 800 дни не просто ще подобри положението на обикновените българи, но и че ще стигнем средното ниво на жизнения стандарт в ЕС. Но за сега вместо да го стигнем, вече толкова години, все още се отдалечаваме в обратна посока от това ниво.

    А, както се знае, наред с Тодор Живков и с Ахмет Доган, Царят е третия авторитетен за ББ политик, от които той се учи как да управлява държавата. Така че това му обещание, негово и на ГЕРБ, не е никак изненадващо. И, по тази причина, то не е, ама хич не е радващо или поне успокояващо.

  2. За пенсионерите пак нищо в програмата.Бла-бла,минимални пенсии,увеличаване тежестта на всяка прослужена година/с хилядна от процента естествено/,всяка година пак с по 2.4% от първи юли и толкоз. А ,че трябва да индексира и останалите пенсии през декември,както Бойко обеща,няма и дума.

  3. На кого подобряват живота, на айдуците и крадците на парцала Борисов ли??? Е до кога техния живот ще оправяме, а ??? Парцала Борисов и свинефермата му герб трябва да бъдат зачеркнати и да прекарат остатъка от живота си в трудови лагери, да бъдат скопени всички в родата им, за да не се размножава повече това зло в България.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.