82% от богатството в света отива при 1% от населението

Майка с бебе в ръце пропадна в улична шахта в столичен квартал

Агресия в дом за деца с увреждания в Габрово

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 януари 2018

Правят сергиите в Слънчев бряг еднакви

15-километрова опашка на ГКПП „Капитан Андреево“

Броят яхтите на българи в Гърция Удрят схемите за укриване на налози при транзит

Списък с 55 защитени специалности въвежда МОН

Религии против Истанбулската конвенция Светият синод обяви, че договорът поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация

Белгия намали равнището на терористична заплаха в страната

Федерика Могерини заяви, че е извънредно притеснена от турската офанзива в Сирия

Огнеборци потушиха пожар в цех за металообработка в Килифарево

Бомбаджия на банкомати скочи в ледените води на Струма (обзор) Джонката и Свещичката арестувани след 75 дни търсене под дърво и камък

Разкриха пет високотехнологични наркооранжерии в Добричко

Грипна епидемия и в Благоевград Висока заболеваемост в още 6 области

С 902 мерки подобряват живота – вижте цялата програма за управление на България 2017-2021

Снимка: Пламен Стоименов

„Всеки ден работа! Просто нямаме алтернатива, няма по-добри от нас и всеки ден трябва максимално да се доказваме и да си изпълняваме програмата“. Така премиерът Бойко Борисов нахъсва министрите си да работят, става ясно от стенограмата на вчерашното заседание. На него Министерски съвет прие Програмата за управление на правителството на Република България за периода 2017-2021 г. „Това изпълним ли го, мисля, че ще се случат доста по-добри неща“, добавя премиерът. Той напомня, че документът е съставен в изпълнение на подписаното Коалиционно споразумение между Политическа партия ГЕРБ и Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА, ВМРО, и е съобразен с приоритетите за управление към него.

Програмата

Управленската програма обхваща 20 области, за които правителството на България набелязва 65 приоритета и 902 мерки, чрез които ще се реализират основните приоритети на коалицията. Общата цел на коалиционното правителство е: доходи, сигурност, икономически прогрес, свобода и демокрация, сила на предприемаческия дух и прозрачност на управлението.

ПРОГРАМАТА ЗА УПРАВЛЕНИЕ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

С приемането на програмата правителството застава зад своя ангажимент за устойчиво нарастване на доходите, ограничаване на негативните демографски тенденции, минимизиране на рисковете и неутрализиране на опасностите за националната сигурност на България, гарантиране на ефективна, бърза и справедлива съдебна власт, провеждане на решителна политика за ликвидиране на неграмотността, подобряване здравето на нацията, гарантиране на енергийната сигурност на страната, повишаване растежа и конкурентоспособността на българската икономика.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. То и Царят реди 16 години обеща, че само за 800 дни не просто ще подобри положението на обикновените българи, но и че ще стигнем средното ниво на жизнения стандарт в ЕС. Но за сега вместо да го стигнем, вече толкова години, все още се отдалечаваме в обратна посока от това ниво.

    А, както се знае, наред с Тодор Живков и с Ахмет Доган, Царят е третия авторитетен за ББ политик, от които той се учи как да управлява държавата. Така че това му обещание, негово и на ГЕРБ, не е никак изненадващо. И, по тази причина, то не е, ама хич не е радващо или поне успокояващо.

  2. За пенсионерите пак нищо в програмата.Бла-бла,минимални пенсии,увеличаване тежестта на всяка прослужена година/с хилядна от процента естествено/,всяка година пак с по 2.4% от първи юли и толкоз. А ,че трябва да индексира и останалите пенсии през декември,както Бойко обеща,няма и дума.

  3. На кого подобряват живота, на айдуците и крадците на парцала Борисов ли??? Е до кога техния живот ще оправяме, а ??? Парцала Борисов и свинефермата му герб трябва да бъдат зачеркнати и да прекарат остатъка от живота си в трудови лагери, да бъдат скопени всички в родата им, за да не се размножава повече това зло в България.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.