Тази нощ започва да вали

Максимални температури утре между 16 и 19 градуса

Тази нощ на много места в страната ще вали. Утре валежите ще се преместват на югозапад, а в отделни райони, главно на Югозападна България и ще прегърми, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология  при Българската академия на науките.

Още от сутринта от север-североизток облачността ще започне бързо да намалява. През деня след временното намаление на облачността, тя отново ще се увеличи и на отделни места ще превали слабо. Ще духа до умерен, в източната половина от страната временно силен север-североизточен вятър. Максимални температури предимно между 19° и 24°, в София около 19°. Атмосферното налягане сутринта ще бъде малко по-ниско от средното за месеца. През деня слабо ще се повиши.

Над Черноморието облачността от север ще намалее, но около и след обяд отново временно ще се увеличи. На много места ще превали дъжд. Вятърът от североизток ще се усили, но вечерта значително ще отслабне. Максимални температури на въздуха: 16°-19°. Температурата на морската вода е 17-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините също ще има валежи, но през деня ще спрат, а облачността ще се разкъса. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра  около 7°.

В понеделник ще се развива купесто-дъждовна облачност. На места ще превали и прегърми. Вятърът ще е от северозапад, слаб до умерен. Максималните температури ще са между 21° и 26°. Във вторник и сряда сутринта ще е предимно слънчево, след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в Западна България ще превали и прегърми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето