Тайсъна отново покори Европа

Даниел Асенов-Тайсъна отново демонстрира, че е най-добрият боксьор на континента при 52-килограмовите. На първенството в Харков асът ни ликува с титлата, две години след първия си триумф при мъжете на първенството в Самоков. В оспорван финал талантът от ямболското село Кукорево победи британеца Дийн Фаръл с 3:2 съдийски гласа (29:28, 28:29, 30:27, 27:30, 29:28).

С този успех Даниел си осигури и квота за световното в Германия през август. Отличието на Тайсъна е единствено за боксьорите от Евро 2017, но участие на Мондиала си гарантира и Стефан Иванов (56 кг), класирал се в топ 8.

За Тайсъна този сезон е най-силният в кариерата му. През февруари 20-годишният талант прегази всичките си конкуренти на турнира „Странджа“ и стана за първи път носител на Купата. Още тогава Даниел си пожела да покори европейския връх, а след това и световния. Първата крачка вече е направена. Изявите на българина не останаха незабелязани от френския професионален тим „Бойните петли“, които го привлече в състава си. Преговорите започнаха веднага на „бързи обороти“, след като Асенов триумфира и с европейската титла при 23-годишните през март. Даниел е също европейски шампион за юноши.

Шампионът и съотборниците му, начело с кубинския треньор Жоел Арате, се прибират днес по обяд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт