Тайсън Фюри: Спечелих титлите на ринга и ще си ги върна пак там

Спечелих поясите си на ринга и съм длъжен да си ги върна пак там - заяви Тайсън Фюри, след като доброволно се отказа от титлите си в тежка категория на профибокса. - Но сега не съм в състояние и взех трудното решение да ги овакантя.“

Британецът държеше трофеите на Световната боксова организация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова организация (IBO), които отне от Владимир Кличко през ноември 2015 г. Оттогава обаче той не се е качвал на ринга на два пъти отложи бой с украинеца и бе уличен в употреба на кокаин.

Фюри призна, че е употребявал наркотик, за да лекува депресия. „Сега се изправям пред най-голямото предизвикателство в живота - да се справя със зависимостта, но ще удържа победа и на този фронт“, продължи Циганския крал.

Според Питър Фюри, негов треньор и чичо, боксьорът ще може да се върне в спорта през пролетта на 2017 г.

Реакцията на Британския боксов съвет не закъсня и той отне лиценза на шампиона, докато върви разследването за допинг.

Овакантения пояс на WBO  трябва да си оспорват лидерът в ранглистата Джоузеф Паркер (Нова Зеландия) и мексиканецът Анди Руис. За WBA ще претендират австралиецът Лукас Браун и Луис Ортис, макар че кубинецът има уговорен друг мач. А Владимир Кличко (Украйна) и шампионът на Международната боксова федерация (IBF) Антъни Джошуа (Великобритания) също водят преговори за бой. Поясът на IBF преди се владееше от Фюри.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт