На 27 април 2018 да почерпят

Украйна гарантира обучението на български език на сънародниците ни

Доналд Тръмп ще посети Великобритания на 13 юли

Обсебени ли са три цигулки и виолончело за 30 млн. долара? “Страдивариус” ,“Гуарнери”, „Джофредо Каппа” и “Гофрилер”, купени по времето на Людмила Живкова, над 30 г. са в едни и същи музиканти

Депутатите предложиха Музикалната къща на БНР да работи като самостоятелен културен институт Така за всеки продаден билет новата структура ще получава субсидия от Министерството на културата

Кметицата Иванчева към съучастниците си: Няма документ, докато не плати (обзор) Поставили сме предприемача на колене, допълва началничката на район „Младост”

“Отровени” жители на Дума разказаха в централата на ОЗХО за фалшивата химическа атака

Студио Х на „Армията“ Малцина от сегашния отбор ще запазят местата си, важно е кой ще ги запълни

828 нови медицински изделия влизат в болничната помощ 105 пациенти са минали през 4 лечебници за аортни клапи

Сенатът на САЩ одобри Майк Помпео за нов държавен секретар

По работа сме на второ място в ЕС Трудим се по 40,8 часа, а холандците по 30,3 часа

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 27 април 2018

Общински съветници се обединиха заради глоба на Здравко Здравков Главният архитект бил викан в следствието и заради Иванчева

Според социологическите проучвания Ердоган ще спечели изборите в Турция

Писаха слаб 2,88 на държавата Комплексната оценка е най-ниска от седем години насам

Такса смет в Горна Оряховица скача с 25 % , данъците на колите-с 10 %

Увеличение на такса смет с 25 %, а данъците на колите с 10 % предвиждат разчетите на общинската управа на Горна Оряховица. Поскъпването е по предложение на кмета на железничарския град инж .Добромир Добрев и то ще бъде гласувано в четвъртък на последната за годината сесия на Общинския съвет.

Кметската администрация е изчислила, че увеличението се налага заради това, че битовите отпадъци вече се извозват на новото депо край великотърновското село Шереметя. Разходите за дейностите по чистотата на Горна Оряховица за идната година ще са на стойност 3 533 619 лв. Според изготвената план-сметка таксата, която трябва да бъде събрана от юридическите лица възлиза на 1 195 925 лв, а от битовите абонати-1 415 876 лв. От ведомства на облекчен режим като училища, детски градини, читалища, болница, ДКЦ и др. се очакват постъпления от 64 220 лв. В общинската хазна трябва да постъпят и стари задължения от 832 932 лв.

Разходите за сметоизвозване през идната година са калкулирани на 1 899 089 лв. За проучване, проектиране, изграждане и закриване на депа на територията на общината ще са нужни 787 806 лв. За поддържане на улици, алеи, паркове, площади, както и за зимно поддържане пък са необходими 846 724 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.